Gorillaz plannen comeback in de UK met eigen festival

Ivo Mollemans | 12 maart 2017
events

Als het gaat over bands die niet weg te denken zijn uit de muziekwereld of die nummers hebben gemaakt waar anderen veel van hebben geleerd dan zal Gorillaz ongetwijfeld als een van de eersten worden opgenoemd. Elk album dat ze hebben gemaakt kan wel als klassieker worden gezien en ze hebben met veel verschillende artiesten samengewerkt. Keer op keer weten ze hun eigen sound te laten horen en te laten evolueren.

Comeback van Gorillaz is dichtbij

Ook na een tijd van stilte laten ze nog steeds duidelijk horen dat ze het niet verleerd zijn. Hun laatste single ‘Hallelujah Money’ werd door velen bekritiseerd omdat deze te anders zou zijn, maar het nummer weet ongetwijfeld goed op te vallen in een tijd dat de radio de boventoon voert qua stijl. Om de gepasseerde stille tijd volledig te doorbreken heeft de band nu ook een live comeback gepland en dat gaat een grandioos evenement worden.

LEES OOK: The Chainsmokers breken record meeste YouTube-views in 24 uur 

Dit doen ze niet met een regulier concert, maar Gorillaz organiseren gewoon meteen een heel festival. Dit festival heet ‘Demon Dayz’ en zal gehouden worden bij Dreamland in Margate op 10 juni. De volledige line-up moet nog naar buiten gebracht worden, maar Gorillaz alleen al lijkt ons genoeg reden om te gaan.

Tickets voor dit evenement gaan op 10 maart om 9 uur ’s ochtends in de verkoop via deze website.

De wachttijden lopen op, maar zijn het waard

Het nieuwe album van Gorillaz is inmiddels al er lang in de maak en dit wordt het eerste album sinds ‘The Fall’ uit 2010. Damon Albarn en Jamie Hewlett hebben in elk geval gezegd dat dit een gigantisch speciaal album gaat worden en dat er zeker niet overhaast te werk gegaan moet worden bij het neerzetten van een album waarop fans zolang hebben gewacht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws