Rotterdam opent binnenkort nieuwe en groene club

Pieter Hiemstra | 20 maart 2017
events


Rotterdam is vanaf 14 april een milieubewuste discotheek rijker. De Fruithaven, zoals het gaat heten heeft een 3D-geprinte bar van kunststof afval, zonnepanelen op het dak, en opgewekte energie door etenresten. Het brein achter het project is Fela Donker. En toepasselijk: de discotheek komt in SuGu warehouse, het pand van een voormalig energiecentrale. 

'Veel meer dan een club'

Dat schrijft de Metro. 'De Fruithaven is eigenlijk veel meer dan een club”, vertelt Fela aan de krant. 'De eerste evenementen die gepland staan, zijn wel clubevenementen, maar we gaan veel meer doen. We willen bijvoorbeeld ook hoogwaardige lezingen organiseren en filmavonden. Zolang het past binnen ons concept gaan we het doen. We zijn een cultureel platform waar duurzaamheid, innovatie en dance samenkomen.”

De Rotterdammer hoopt dat De Fruithaven zich aansluit bij de Europese top. Volgens Fela, voor wie Berlijn een inspiratiebron is, heeft Rotterdam die potentie

Tickets

De opening van de duurzame discotheek is op vrijdagavond 14 april, van 23:00 tot 07:00. Artiesten zoals Paul Woolford, Bambounou en Benny Rodrigues zijn bij de openingsavond. Interesse? Kaarten zijn hier te koop.  

 

Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws