‘Eén van de mooiste podia ter wereld’: EXIT Festival 2017

Partyscene Redactie | 14 april 2017
events

EXIT Festival staat bekend als één van Europa’s grootste muziekfestivals. Je vindt er onder meer de Dance Arena, wat met een flink staaltje elektronische acts en een wonderlijke ligging bekend staat als één van ’s wereldse schoonste podia. Het festivalterrein van EXIT is omringd door afgebrokkelde vestigingsmuren, stenen bruggen en eeuwenoude tunnels. Van 5 tot en met 9 juli 2017 vindt in het Petrovaradin Fort in Novi Sad het EXIT Festival plaats.

Het avontuur gaat van start wanneer je het festivalterrein betreedt. Je waant je een weg naar binnen over de eeuwenoude infrastructuur en binnenplaatsen waar je onderweg op stuit. De optredens vinden plaats tussen de deels afgebrokkelde vestigingsmuren. Niet alleen overdag ligt het festival er prachtig bij, maar vooral in de avond en nacht bereikt het festival haar volle potentie. Wereldartiesten en een sfeerrijk opgelichte omgeving zijn hier een gouden combinatie.

Aan de rand van het fort vind je de machtige Dance Arena, het grootste elektronische podium van het festival. De Dance Arena is volledig omringd door stellages, gebouwd op de oude fundering van het fort. Na zonsondergang, in de nacht, maar vooral ook tijdens zonsopkomst is de Dance Arena een adembenemende setting. Na hun show geven veel artiesten aan op één van de mooiste podia ter wereld te hebben gestaan. Dit jaar hebben onder meer Hardwell, Paul Kalkbrenner, Solomun b2b Dixon, Faithless dj set en Alan Walker er de eer om hun kunsten te vertonen.

Op steenworp afstand van de danskrater staat de No Sleep Novi Sad Stage. Het podium is gevestigd aan het einde van een lange weg en is compleet ingebouwd door het fort. Hier rave je op een intiem en kleinschalige manier tot de zon zich weer laat zien. Verder op het terrein tref je een tiental stages met elk een eigen thema. Zo kom je bandjes en harde gitaren, maar ook wereldmuziek en een silent disco tegen.

Vanaf Utrecht en Brussel is er zo’n 1.650 kilometer te overbruggen. In samenwerking met reispartner Festival.Travel zet EXIT Festival jaarlijks bussen en vluchten in om de reis af te leggen. Ook is het mogelijk zelf de oversteek te maken door middel van een roadtrip of met een Interrail ticket in de hand. Zo reis je bijvoorbeeld via steden als Praag, Bratislava en Boedapest naar EXIT.

De camping op EXIT staat bekend als de EXIT Village, die ook dit jaar weer te vinden is op het strand van Novi Sad. Hierdoor is een verfrissende duik in de Donau aan het begin van de dag zeker niet uitgesloten. Voor wie toch graag van de nachtrust verzekerd wilt zijn, is het mogelijk te verblijven in één van de accommodaties in de stad. Hier vind je naast je verblijf ook mooie kerken, deftige gebouwen met een jaren 70 architectuur, rommelige straatjes en een binplaatsen vol met winkeltjes en cafés.

EXIT vindt plaats van 5 tot en met 9 juli. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 109 euro. De line-up bestaat op dit momenten uit onder andere The Killers, Hardwell, Paul Kalkbrenner, Rag’n’Bone Man, Solomun b2b Dixon, Alan Walker, Duke Dumont, Lost Frequencies en Noisia. Meer namen volgen in de komende weken.

Meer informatie check je op www.exitfest.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws