Hier moet je naartoe op 5 mei

Pieter Hiemstra | 1 mei 2017
events

We hebben amper Koningsdag achter de kiezen of het is alweer reden voor een feestje! Aankomende vrijdag staat heel Nederland stil bij de vrijheid waarin we leven. Daarnaast staan door het hele land weer allerlei festivals ingepland. Eén pluspunt: het wordt sowieso zachter weer dan op Koningsdag. Last van keuzestress? No worries, we zetten de vijf tofste feestjes voor je op rijtje. 

1. Dance4Liberation - Zwolle

Meer dan 30.000 bezoekers vieren vrijdag de vrijheid in de Zwolle. Daarmee is Dance4Liberation het grootste dancefestival op Bevrijdingsdag! Grote namen zoals Dirtcaps, La Fuente en Crypsis draaien op de House of Hardstyle Area. Het festival is voor alle leeftijden toegankelijk. Wel is het belangrijk om je ID-kaart mee te nemen. 

Tijd: 12:00 - 00:00
Locatie: De Grote Voort, Zwolle
Tickets: vanaf €15. 

Check hier voor meer informatie. 

2. Bevrijdingspop - Haarlem

Het eerste Bevrijdingsfestival van Nederland was Bevrijdingspop in Haarlem. Velen vonden dat er tijdens Bevrijdingsdag te weinig rekening werd gehouden met jongeren, dus organiseerde men in 1980 de eerste editie van het festival. Vrijdag is het tijd voor editie #37. Bevrijdingspop is door de jaren heen uitgegroeid tot het grootste gratis openluchtfestival van Nederland met jaarlijks maar liefst 150.000 bezoekers.  

Op drie podia komen verschillen muziekstromingen voorbij. Op het housepodium staan de volgende namen: Tony Clifton, PYN, Radio Eliza, Sevn Alias, MANTRA, Indian Askin, RONDÉ, Jungle By Night, Fountain of Youth, Gregor Salto en Chocolate Puma. 

Check de website voor meer informatie

Tijd: 12:00 - 23:45
Locatie: Haarlemmerhout, Haarlem
Tickets: gratis

3. Bevrijdingsfestival Utrecht

Ook Utrecht staat vrijdag uitgebreid stil bij onze vrijheid met eenBevrijdingsfestival. Dit jaar viert het festival zijn 25ste editie met een serie artiesten die voornamelijk hiphop, urban en reggae. Check het programma hierboven in de blokkenschema. Naast muziek besteedt het festival ook aandacht aan onderwerpen zoals vrijheid en burgerrechten. 

Tijd: 12:00 - 23:30
Locatie: Park Transwijk, Utrecht
Entree: gratis

Check de website voor meer informatie. 
 

4. Bevrijdingsfestival Enschede

In Twente viert men de vrijheid op het Bevrijdingsfestival in Enschede. Dit jaar is het alweer de negende editie van het festival in Twente. Ook hier staat weer een leuk rijtje namen zoals je hierboven kunt zien. 

Tijd: 12:00 - 00:00
Locatie: Universiteit Twente, Enschede 
Entree: gratis

Check de website voor meer informatie. 

5. Bevrijdingsfestival Groningen

In Groningen bestaat sinds 2001 een Bevrijdingsfestival. Ook hier is ruimte voor veel verschillende muziek zoals hiphop en dance. Daarnaast wordt er op zes verschillende podia niet alleen muziek gedraaid, maar wordt er ook aandacht besteed aan theater, kunst, verdieping en sport.

Check voor meer informatie de website. 

Tijd: 12:00 - 23:59
Locatie: Stadspark, Groningen
Entree: gratis

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws