Jisk Lieftink maakt van Angerfist klassieke muziek

Pieter Hiemstra | 18 mei 2017
events

Fotocredits: Richard Beukelaar en Gerben Rink

Hardstyle of hardcore op de piano? Het klinkt vreemd maar Jisk Lieftink (34) bewijst dat het prima samengaat! Van de hardste tracks maakt hij de meest gevoelige klassieke pianostukken. Alle arrangementen plaatste hij op zijn YouTube-kanaal The Hardstyle Pianist. Het haalde duizenden views waarna het nu tijd is voor de volgende stap: een eigen concert in Zwolle. 

The Hardstyle Pianist

Sinds zijn eerste video op YouTube in augutus 2016 coverde hij al meer dan negentig tracks van artiesten als Wildstylez, Noisecontrollers en Angerfist. Maar hoe doe je zo iets? 'Ik componeer alle muziek op mijn gehoor', vertelt Jisk. 'Ik beluister een nummer en schrijf de compositie in grote lijnen uit. Vervolgens kijk ik welke klassieke elementen ik kan toevoegen, zoals violen', vertelt de klassiek geschoolde pianist. 

Liefhebber van beide genres 

Al sinds zijn jeugd is Jisk liefhebber van zowel hardstyle als klassieke muziek. Twee totaal verschillende stromingen, maar dat is wat hem juist aanspreekt. 'Het fijne aan klassieke muziek is dat het erg gevoelig en emotioneel is. Hardstyle is daarentegen erg krachtig en fysiek. Ik ben liefhebber van beide.' Andersom zijn veel hardstyle-dj's ook liefhebber van de covers van Jisk. Zo trad de Hardstyle Pianist onder andere op tijdens Freaqshow bij de jaarswisseling. Veel dj's en producers willen dan ook graag samenwerken met de producer en pianoleraar.

Tijdens het concert op 2 juni in HEDON speelt Jisk Lieftink samen met een strijkorkest, solovioliste, percussionist en verschillende zangers. Na zijn optreden geven DEETOX, dj Zentiments en Reloaded een show weg op de afterparty. 

Interesse? Tickets zijn te koop voor € 11,50 per stuk. Check daarvoor deze website.

Angerfist op de piano? Geen probleem voor Jisk!

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws