Club Paradigm gaat verhuizen

Ivo Mollemans | 1 juni 2017
events

Club Paradigm uit Groningen gaat verhuizen. Na zes jaar op de huidige locatie vlakbij de IKEA, opent het 12 juni zijn deuren op het voormalige Suikerunie terrein in Groningen. Een bekende plek waar jaarlijks ook Paradigm Festival plaatsvindt. 

Paradigm verhuist, maar wordt grootser dan ooit

Voordat het zover is, geeft de discotheek eerst nog een sluitingsfeest. Met vijf closingnights neemt Paradigm afscheid van de huidige plek, de Helsinkistraat. Daar komen onder andere Âme, Mano Le Tough, Guy J nog één keer plaatjes draaien. 

Dubbelgevoel

Voor de organisatie biedt de nieuwe locatie meer en nieuwe kansen voor betere feesten en toffe uitbreidingen. Toch doet het ook een beetje pijn om de oude locatie achter te laten, laat oprichter Piter Terpstra gedurende aan Thump weten: ‘Ik ga daar naartoe alsof het mijn tweede huis is.’ 

Mede-eigenaar Paul Grimmius zei daarbij:

‘Maar op onze nieuwe locatie gaat dat nu weer ontstaan. Ook al was het hier supervet, Paradigm is niet gebonden aan één locatie, dus we kunnen het op het nieuwe terrein voor ons gevoel overtreffen. Het is heel dubbel: we gaan dit missen, maar we zijn ook blij dat we naar die nieuwe fase toegaan.’

Duurzaamheid

De organisatie hecht naast muziek en feesten, veel waarde aan duurzaamheid. Zo serveert het tijdens het festival al zelfverbouwde groenten en maakt het gebruik van ecotoiletten. Beide organisatoren laten aan THUMP weten ook op de nieuwe clublocatie aandacht te besteden aan duurzame toepassingen.

LEES OOK: Technoclub Het Magazijn opent volgende maand zijn deuren in Den Haag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws