Dit zijn dé festivals tijdens het Pinksterweekend

Ivo Mollemans | 1 juni 2017
events

We rollen amper een lang weekend uit of de volgende staat alweer voor de deur. Je hoeft je allesbehalve te vervelen. Want tijdens het drie daage Pinksterweekend zijn er weer veel festivals in het land. We maakten een selectie!

LEES OOK: Space nightclub terug naar Ibiza met Space in the Park 

Een kleine greep uit de festivals

Vestrock, 2 en 3 juni, Hulst

Vestrock vindt plaats op een eiland in Hulst, Zeeland. Veel rock in de Zeeuwse vestigingsstad met namen zoals Raccoon, Jett Rebel en DeWolff. Naast rock siert ook urban de line-up met Kraantje Pappie en Broederliefde op de planken. 

Zwolle Unlimited, 2 t/m 4 juni, Zwolle

Dit festival in de Zwolse binnenstad heeft geen entree, maar is niet gratis. Hoe zit dat? Als bezoeker bepaal je na elk optreden welk bedrag je er voor hebt. Als afsluiter van het theaterseizoen komt naast muziek ook veel straattheather voorbij en veel andere culturele activiteiten. 

Extrema Outdoor Belgium, 2 t/m 4 juni, Houthalen-Helchteren

Extrema begon ooit in Eindhoven, maar is inmiddels bekend als één van de beste technofestivals in Nederland. Grote namen zoals Joris Voorn, Sven Väth en Chris Liebing voorzien je van de beste house, techhouse en techno. Sinds 2011 vindt het festival ook bij onze zuiderburen plaats.

Freshtival, 2 t/m 4 juni, Enschede

Een festival met een veel stromingen: dat is Freshtival. Diverse grote namen zoals Nicky Romero, Yellow Claw en Headhunterz komen langs in Enschede. Daarbij hosten LNY TNZ met hun FVCK GENRES concept is het altijd leuk op Freshtival.

Pinkpop, 3 t/m 5 juni, Landgraaf

Een festival dat natuurlijk niet kan missen op dit lijstje is Pinkpop. De grootste namen ter wereld komen aankomende weekend langs in Landgraaf zoals Justin Bieber, Green Day, Martin Garrix en Kings Of Leon. In tegenstelling van vorige jaren zijn er nog kaartjes beschikbaar. 

LEES OOK: Kaartverkoop Pinkpop gaat nog niet zo snel

7th Sunday, 4 juni, Erp

7ht Sunday brengt grote dj’s uit zowel Nederland als uit andere landen naar een en dezelfde locatie. Axwell, Yellow Claw, Loco Dice, Brennan Heart, Ronnie Flex en nog veel meer zullen op zondag alle festivalgangers voorzien van de lekkerste muziek.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws