Ultra Europe valt samen met Europa League-wedstrijd en dat zorgt voor problemen

Ivo Mollemans | 28 juni 2017
events

Beeld: Ballota

Voetbal en festivals: twee dingen waar veel mensen van houden. De een geeft zijn geld uit aan tickets voor festivals en de ander aan kaarten voor voetbalwedstrijden. Beide maken wel eens gebruik van dezelfde locatie, namelijk een stadion en dat zorgt meestal niet voor problemen. Helaas is dit bij Ultra Europe wel het geval, want dat valt namelijk precies tegelijk met een wedstrijd van de Europa League.

Ultra Europe vs Europa League

In de planning staat dat Ultra Europa van 14 tot en met 16 juli gehouden gaat worden in het Poljud stadion in Kroatië, maar dat weekend staat er dus ook een voetbalwedstrijd gepland van Hajduk in datzelfde stadion. Aangezien voetballen op een festivalterrein nogal lastig is wordt er nu overlegd over een eventuele oplossing.

LEES OOK: Tomorrowland verwijdert mogelijk de Opera stage

Positieve uitkomst

Het overleg voorloopt gelukkig vrij goed en de voorzitter van Hajduk heeft aangegeven dat het er tot nu toe optimistisch uitziet en dat het resultaat beide partijen tevreden zal houden.

‘I hope that we can find a common language. The contract has not yet been signed, but I hope that we can solve this problem. At the moment, the project itself is in the financial phase of negotiations. The problem is that we have to relocate the team to another stadium, which means we have to play a home game away, but we are ready to take a step back because of the general benefits and general good of Ultra. We know that the city benefits through catering and overnight stays, and at a national level, we believe that Ultra needs to be maintained.’

De voorzitter hoopt wel dat Ultra in de toekomst ook flexibeler zal zijn wat betreft het kiezen van een datum zodat dit soort conflicten kunnen worden voorkomen. Daarbij ziet hij dus wel in dat Ultra zorgt voor veel inkomsten in de regio en dat het een goede trekpleister is voor toeristen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws