Zweeds festival cancelt 2018-editie na misbruikzaken

Mark Hofman | 5 juli 2017
events

Nadat er een bizar groot aantal meldingen binnenkwamen van seksueel misbruik op het Bravalla festival, heeft de organisatie drastische maatregelen genomen. De 2018-editie van het festival is geannuleerd. 

Bravalla 2018 gaat niet door 

Van 28 juni tot en met 1 juli werd het grootste festival in Zweden gehouden: Bravalla. Echter verliep het dit jaar niet zo soepel als gehoopt. De politie heeft namelijk 23 meldingen binnen gekregen van seksueel misbruik en 4 meldingen van verkrachting. Iets wat helaas vaker voorgekomen is op het festival. In 2016 waren er bijvoorbeeld 5 meldingen van verkrachting. 

Dus grote zorgen over het festival. Dit blijkt niet alleen in de media, maar is ook in de kaartverkoop te merken. Zo verkocht de organisatie in 2016 nog 52.000 kaarten en dit jaar slechts 45.000. Na de incidenten van dit jaar zal ook de kaartverkoop komend jaar een stuk slechter gaan. Reden genoeg voor de organisatie om de boel af te blazen. 

Maar dan wel met een groot bedankje richting de daders. 

'Sommige mannen kunnen zich blijkbaar niet gedragen. Het is een schande. Hierdoor hebben we besloten om Bravalla 2018 te cancelen.'
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws