Tomorrowland wil terug naar Amerika

Mark IJsendoorn | 31 juli 2017
events

De organisatoren van Tomorrowland zijn vastberaden van het festival een exportproduct te maken. De organisatie heeft een deal gesloten met de Amerikaanse festivalorganisator LiveStyle om ook buiten België Tomorrowland-festivals te gaan houden. Dat meldt de Belgische krant De Tijd.

TomorrowWorld, mislukt avontuur

Tomorrowland organiseerde al eerder edities in de Amerika’s, waaronder Tomorrowland Brasil in Brazilië en TomorrowWorld in de VS. In 2015 kreeg TomorrowWorld te maken met hevig onweer, waardoor de tienduizenden feestgangers op de afgelegen locatie in Georgia vast kwamen te zitten in barre omstandigheden. Vervolgens ging de Amerikaanse partner van Tomorrowland, SFX, falliet en liep het Amerikaanse avontuur met een sisser af.

SFX heeft inmiddels een doorstart gemaakt als LiveStyle, en beide partijen staan dus weer open voor samenwerking. Organisatoren Manu en Michiel Beers dromen ervan Tomorrowland te verspreiden naar elk continent. Die nieuwe Amerikaanse versie gaat er dus wel komen, al zal dat waarschijnlijk nog niet volgend jaar zijn.

Foto: RonV Photography

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws