Filmchella vs Coachella: wie wint?

Ivo Mollemans | 13 november 2017
events

Beeld via Alan Paone.

Het welbekende Coachella festival heeft momenteel te kampen met een andere partij welke een naam heeft gekozen voor hun festival ‘Filmchella’, maar zoals je al kan raden lijkt die teveel op de naam van Coachella. En dus werd er een rechter bijgehaald om Filmchella te dwingen tot een naamsverandering.

Filmchella vs Coachella

De uitspraak van de rechter is gedaan op 10 oktober, maar het festival was al op 29 december gehouden. Toch wil Coachella per se dat de naam veranderd, want volgens de organisatie kan dit leiden tot verwarring bij de consumenten. Een logische verklaring, maar tot nu toe heeft Filmchella alleen maar gezorgd voor nog meer publiciteit voor Coachella.

LEES OOK: Check: piepjonge Calvin Harris over muesli vreten

Helaas voor Filmchella is het uiteindelijk toch de rechter die beslist en dus moet de naam veranderd worden.

‘Court orders are judicial decrees that must be obeyed immediately, not when a party feels it would be convenient to do so. Moreover, the aspects of the injunction that defendant maintains are unclear fall within the scope of the injunction under well-settled case law.’

Om meer druk te zetten op de organisatie van Filmchella hebben ze bij de rechter aangevraagd om een boete van $1000,- per dag dat de naam ‘Filmchella’ nog gehanteerd wordt. De organisator van Filmchella, Robert Trevor Simms, zegt ter verdediging dat hetgeen in de uitspraak van de rechter is opgenomen niet duidelijk genoeg is wat betreft Filmchella wel en niet mag. Hierdoor zouden ze dus gewoon door mogen gaan onder deze naam en is ook een boete geen optie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws