Illegale rave misleidt lokale politici door te doen alsof het een huwelijksfeest is

Ivo Mollemans | 14 december 2017
events

Het organiseren van een groot commercieel feest is lastig. Er moet van alles geregeld worden voor de bezoekers aan entertainment en voorzieningen, maar er moet natuurlijk ook rekening gehouden worden met wettelijke regels en voorschriften. Een organisatie in Australië had daar iets op gevonden.

Feesten in Australië kan gewoon altijd

Zij hadden als excuus gebruikt dat het gegeven feest een huwelijksfeest zou zijn en daardoor hoefden ze dus geen vergunning te hebben. Natuurlijk kan zo’n feest niet onopvallend voorbij gaan en er zijn wel degelijk agenten langs geweest, maar er stonden zo’n 50 auto’s op de parkeerplaats en alle aanwezigen konden gratis naar binnen.

LEES OOK: We Are Electric maakt grootse eerste namen bekend voor weekender 2018

Volgens de wet is een vergunning nodig voor evenementen die op meer dan 500 vierkante meter gehouden worden, die niet voor iedereen toegankelijk zijn of waar een entreeprijs aan vast zit. Geen van deze dingen waren van toepassing op het feest dat onder de naam ‘Wild Horses’ gehouden werd en ook de kaarten werden via privé kanalen uitgedeeld. Ze waren dus vrij om hun ding te doen. Een van de omwonenden heeft zelfs aangegeven dat de organisatie had aangeboden om een weekend weg voor ze te betalen toen het festival plaatsvond.

De overheid is nu bezig met de zaak en op zoek naar een passend vervolgtraject. Ze hebben aangegeven dat er een fout is gemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws