Burning Man laat nieuw tempeldesign zien en komt met ticketinfo

Ivo Mollemans | 30 december 2017
events

Eenmaal per jaar gaan er duizenden mensen naar de Black Rock Desert in Nevada voor een van de populairste en bekendste festivals ter wereld. Niks moet, alles mag is het motto bij Burning Man en ook in 2018 zal er gewoon weer een editie gehouden worden.

Burning Man ticketinfo

Zoals gewoonlijk zijn er weer veel mensen die willen gaan en informatie over de tickets is dan ook meer dan welkom. Gelukkig is de eerste info vrijgegeven en het duurt niet lang meer totdat de tickets beschikbaar zijn. Op 24 januari zullen de pre-sale tickets beschikbaar worden gemaakt en op 26 januari wordt de verkoop daarvan alweer gesloten.

Op 31 januari zullen de daaropvolgende tickets in de verkoop gaan, maar ook hiervoor dienen geïnteresseerden zich eerst aangemeld te hebben via Burner Profiles. Van 14 februari tot 16 april worden er tickets voor lage inkomens beschikbaar gesteld. Groepstickets komen vlak daarna nog online en de registratie voor main sale tickets is vanaf 21 maart tot 23 maart open. Op 28 maart gaan de kaarten daarvan in de verkoop.

LEES OOK: Check de We Are The Future-recap!

Nieuw tempeldesign

Waarschijnlijk zal er flink wat geld in het laatje komen van deze ticketverkoop en dat geld kan dan weer gebruikt worden voor aanpassingen en verbeteringen van het festival. Een van de plannen is om wederom een nieuw tempel design in te voeren. Het thema van 2018 is Isaac Asimov’s sci-fi collectie uit 1950 getiteld ‘I, ROBOT’ en ook de tempel zal in dit thema gemaakt worden. Het bouwwerk heet Galaxia en wordt ontworpen door Arthur Mamou-Mani.

“Galaxia celebrates hope in the unknown, stars, planets, black holes, the movement uniting us in swirling galaxies of dreams. A superior form of Gaia in Isaac Asimov’s Foundation series, Galaxia is the ultimate network, the fabric of the universe connecting living beings into one entity.”

“The triangular trusses form different paths towards a central space holding a giant 3D printed mandala, the heart of Galaxia. The timber modules start large enough to hold small alcoves in which people can write in peace. As participants walk through the path, the timber modules lift up and become thinner and thinner towards the sky as people reach the central mandala.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws