Belgische overheid stelt onderzoek in naar Tomorrowland ticketprijzen

Mark IJsendoorn | 6 februari 2018
events

Beeld: RonV Photography

Als een van de grootste dancefestivals ter wereld trekt Tomorrowland flink wat aandacht, en dat is niet alleen maar positief. Laatst lieten privacy-deskundigen zich uit over de data die het festival verzamelt van zijn bezoekers. Nu laat minister van Economie Kris Peeters in het Belgische radioprogramma De inspecteur weten dat de economische inspectie gaat onderzoeken of Tomorrowland verboden extra kosten rekent bovenop de ticketprijs.

Klachten

Er zijn flink wat klachten binnengekomen over de ticketprijzen van Tomorrowland. Een dagticket voor het festival kost 101 euro. Maar daar komen vervolgens nog servicekosten bij (4,75 tot 8 euro per persoon), de kosten voor het verschepen van het luxe doosje met je polsbandje (afhankelijk van waar je woont, 18,50 euro binnen de EU) en kosten voor de transactie. Voor een enkele ticket betaal je met een beetje pech al snel 130 euro.

Tegen de wet

De extra kosten staan netjes aangegeven op de website, maar de wetgeving is streng en bepaalt dat alle verplichte extra kosten bij de aangeduide prijs inbegrepen moeten zijn en dus niet op een aparte webpagina moeten worden uitgelegd. Lastig voor Tomorrowland, want die kosten variëren nogal. Als de inspectie vindt dat Tomorrowland de wet overtreedt kunnen ze een boete krijgen van 80.000 euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws