Leren van de allerbesten: heel de muziekindustrie op Dancefair 2018

Geert van der Klugt | 8 februari 2018
events

Dancefair 2018 wordt knallen. Oh, en leerzaam.

Wat gebeurt er achter de schermen bij jouw favoriete dj? De wereld van draaiende platen en liveshow magie blijft het gehele jaar door achter gesloten deuren. Een keer per jaar gaan de poorten open: 17 en 18 februari vind je, in de Jaarbeurs Utrecht, Dancefair 2018.

Jouw weg banen door de muziekindustrie, dat is keihard werk. Informatie is schaars en de meest basale kennis wordt nauwelijks gedeeld. Dancefair brengt hier verandering in. Artiesten uit alle windstreken zijn aanwezig om jouw een kijkje in de industrie te geven. Van house, techno en hardstyle tot urban en trap: verspreid over het tweedaags evenement vind je onder andere Armin van Buuren, Secret Cinema, F1rstman en zoveel meer. 

Dancefair 2018 Masterclasses: leren van de besten

Voor producers en dj's worden er talloze masterclasses gegeven. Leren mixen, masteren en draaien is niet beperkt tot het conservatorium. Op zaterdag vind je bijvoorbeeld Luca Pretolesi (gewerkt met Major Lazer, Diplo, ga zo maar door) met een uur lange presentatie aan inzichten en trucs - kennis die normaal alleen in topstudio’s gedeeld word. Pretolesi is nog maar het begin: Secret Cinema, Armin van Buuren en superlabel Spinnin' Records zijn diezelfde dag nog van de partij, om jou van groentje tot insider te promoveren. 

Let's talk business

Droom je van een eigen label en een tiental artiesten onder jouw naam? Masterclasses voor de business- en marketingkant van muziek worden in overvloed gegeven. Wij verklaren de aanwezige experts voor gek: tientallen jaren ervaring geopenbaard in één weekend. Ook AT Bookings, de boeker verantwoordelijk voor het merendeel van Nederlandse urban acts, speelt open kaart. Binnen een uur van leerling naar concurrent dus. En zo gaat dat de hele dag door. 

Urban area: pitch je beat!

Tot slot: nieuw dit jaar, de Urban Area. De gehele Nederlandse urban jetset is aanwezig om te vertellen over de rete-trendy hiphopscene van 2017/2018. Niet alleen vertellen overigens, ook luisteren. Breng je beats. Het hele jaar geen reactie op je nieuwe boom-bap knaller? Dit is de kans: aanwezige labels als Cloud 9 en Paragara zoeken nieuw bloed. Aarzel niet; kom langs, laat je horen. 

Wij zijn natuurlijk ook van de partij. Geloof het of niet, maar in zekere zin horen we bij de industrie. Het goede voorbeeld nemen we over, dus ook onze ervaringen en blik delen we maar al te graag.

Dancefair 2018: bij zijn dus. De genoemde masterclasses en aanwezigen zijn enkel het puntje van een ijsberg en info en kansen. Een volledig overzicht en timetable vind je hierrr. Tickets kopen, dat kan gelijk via deze link. Tot dan! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws