Glastonbury gaat plastic flessen verbannen van het festival

Ivo Mollemans | 23 februari 2018
events

Dat je bij de meeste festivals geen glazen voorwerpen mee naar binnen mag nemen is logisch en dat er dan als alternatief voor plastic wordt gekozen is natuurlijk voor de hand liggend. Maar wanneer je als festivalorganisatie dan ook plastic flessen gaat verbieden wordt het een stuk moeilijker voor bezoekers.

Glastonbury voert actief actie tegen vervuiling

Emily Eavis, een van de organisatoren van Glastonbury, vertelde over het initiatief om plastic flessen te verbannen op BBC Radio 6. Ze omschreef het als een groot project dat samengaat met de terugkeer van het festival in 2019. De editie van 2018 gaat niet door zodat het grondgebied kan herstellen.

Het is niet de eerste keer dat Glastonbury actief bezig is met het tegengaan van vervuiling. In 2014 kwamen er punten waar bezoekers gratis water kunnen bijvullen en in 2016 werd het ‘Love the farm, leave no trace’-principe opgesteld. Hiermee moedigen ze bezoekers aan om hun rommel op te ruimen en vervoer naar het festival te delen met anderen.

LEES OOK: De Likt doet Pinkpop aan en dat is iets om naar uit te kijken

Of de maatregel tegen plastic flessen in 2019 al gerealiseerd kan worden is nog maar de vraag. Mocht het wel zover komen dan is de kans groot dat ook andere grote festivals in hun voetsporen zullen volgen. Coachella stelde al een verbod in op het meebrengen van plastic flessen die leeg zijn en een inhoud hebben van kleiner dan 1 liter.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws