Veilig en zonder gedoe internetten op het openbare netwerk van een festival

Partyscene Redactie | 17 april 2018
events

Veilig gebruik maken van een openbaar netwerk

Je kent het wel, die eeuwige zoektocht naar gratis wifi. Deze zoektocht is welbekend bij de mensen die een beperkt aantal MB’s in hun bundel hebben. Waar we ook zijn, het eerste wat we checken is of er een openbaar wifi-netwerk is. Zo kunnen wij zonder limiet ongestoord berichtjes/snapchats sturen of onzin filmpjes kijken. 

Want zeg nou zelf, niemand kan vandaag de dag nog zonder deze tijdverdrijf. De organisaties van festivals bieden zelfs de mogelijkheid om tijdens het feesten gebruik te maken van een openbaar netwerk. 

Zo kan jij jouw snapchatstory vullen met unieke filmpjes van een stage, die hoogstwaarschijnlijk niemand anders heeft. Toch is het gek hoe makkelijk en zonder na te denken mensen hun telefoon/laptops verbinden met openbare netwerken. Deze netwerken zijn vaak heel slecht beveiligd wat het voor hackers makkelijk maakt om vertrouwelijke informatie te verkrijgen van jouw device. Gelukkig kan deze beveiliging worden opgeschroefd door gebruik te maken van een VPN (virtueel privénetwerk).

Wat is een VPN dan? 

In het kort zorgt een VPN ervoor dat er van privénetwerk gevormd kan worden van een openbaar netwerk.  Er wordt over het internet een zogenoemde ‘versleutelde beveiligde’ verbinding gemaakt tussen de verschillende netwerken. Op deze manier is men in staat om op een veilige manier gebruik te maken van het internet, via hun device.

Zo hoef je niet bang te zijn dat iemand toegang kan krijgen tot belangrijke data op jouw mobiel/laptop. Dus het downloaden van een VPN programma is zeker aangeraden. Helemaal als jij vergelijkbaar bent met Dagobert Duck, en weinig geld wilt uitgeven aan MB’s. 

Hoe kan jij gebruik maken van een VPN? 

Zoals eerder al is gezegd, begint het veilig internetten bij het downloaden van een VPN-programma. Nu zijn er heel veel verschillende partijen die deze dienst verlenen. Nu is het nog een kwestie van de beste VPN-verbinding selecteren. Wanneer dit is gedaan kan je gebruik maken van een openbaar netwerk zonder je zorgen te maken. Daarnaast kan je door een VPN ook anoniem internetten. 

Je verbergt namelijk je eigen IP adres. Ook kan je door bepaalde geografische blokkades omzeilen, hierbij kan je denken aan het bekijken van series die alleen beschikbaar zijn in Amerika. Je kan namelijk Netflix voor de gek houden door een Amerikaans IP adres te gebruiken. Nu zijn er nog zat voordelen om gebruik te maken van VPN diensten maar de voornaamste reden is jouw eigen veiligheid. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws