Geen festival meer missen

Partyscene Redactie | 28 juli 2018
events

Het festivalseizoen staat weer voor de deur! Door het mega-aanbod aan festivals zou je haast door de bomen het bos niet meer zien. Alleen Amsterdam telde in 2017 al 129 festivals, totaal in Nederland stond de teller vorig jaar op 865 festivals. Het gaat je natuurlijk nooit lukken om al die festivals te bezoeken. Dus wat nu met de festivals waar je niet bij kunt zijn doordat je al naar een ander festival gaat, je portemonnee het even niet toelaat of gewoon omdat je andere dingen te doen hebt?

Vrienden en organisatie

Zijn je vrienden wel aanwezig, dan zullen die je waarschijnlijk – gevraagd of ongevraagd – toch wel op de hoogte houden via Instagram, Twitter, Snapchat, Facebook, WhatsApp en andere kanalen via welke ze de wereld zo graag laten zien dat ze op een vet festival zijn. Ook de organisatoren van festivals en concerten maken handig gebruik van social media. Van het bekendmaken van de datum en het opbouwen, tot het afbreken en de aftermovie… Ze houden je van alles op de hoogte.  

Livestreamen

Mocht je nu echt niets willen missen, dan zijn er altijd nog de livestreams. Verschillende festivals maken hier al gebruik van. Miami Ultra was hier dit jaar een voorbeeld van. AMF heeft zelfs een eigen online tv-kanaal, zodat je ook backstage kunt meekijken, Virgin streamde eerder een poss terug een liveoptreden vanuit een vliegtuig en Coldplay streamde een heel concert in virtual reality

Gaat er dan nog wel iemand naar een festival?

Het kijken van de streams is over het algemeen gratis, wel moet je je soms even registreren als gebruiker. De meeste streams vind je gewoon via de website, de Facebookpagina of het YouTube-kanaal van een festival. Mocht de mogelijkheid tot het kijken van livestreams er zijn, dan zal de organisatie je dit zeer waarschijnlijk kenbaar maken via een van hun social-media-posts. 
Je hoeft dus eigenlijk de deur niet meer uit; dan koopt toch niemand meer een kaartje?

Zou je denken. Toch blijkt dat juist het livestreamen bijdraagt aan het kopen van tickets. Een Amerikaans onderzoek verklaart dat door het kijken van de streams je in de toekomst meer geneigd bent om een ticket te kopen voor een vergelijkbaar feest. Een livestream biedt dus niet alleen uitkomst voor de thuisblijvers, ook de artiesten en organisatoren profiteren er van. En eigenlijk is het ook logisch, want de sfeer bij een festival pik je alleen echt mee als je er daadwerkelijk aanwezig bent.

Streamingsdiensten 

Buiten de streams vanuit de festivals zelf zijn er ook meerdere streamingdiensten die niet direct verbonden zijn aan een specifiek festival of optreden. Denk hierbij aan diensten als be-at.tv, mixmag, Boiler Room, DJ Mag en cercle. Ook deze diensten zijn meestal gratis, al wordt in sommige gevallen een bedrag gerekend zodra je wilt streamen op een mobile device. De app van be-at.tv is hier een voorbeeld van. Hou hier dus rekening mee als je onderweg via je telefoon wilt kijken.

Ben je van plan om gewoon thuis via je desktop, smart-tv of met je tablet in de tuin te kijken? Dan moet het kijken geen problemen opleveren. Mits je internetsnelheid het toelaat… en bijna niks is irritanter dan een haperende stream. Heb je daar last van? Dan kan dat liggen aan een trage internetverbinding. In dat geval is het misschien raadzaam om eens te denken aan internet vergelijken, om een sneller en misschien zelfs ook voordeliger pakket te kiezen. 

Mocht het nu echt niet lukken om een goede stream te vinden, dan moet je toch je vrienden maar vragen om je op de hoogte te houden als ze aanwezig zijn. En dan kun je er altijd voor kiezen om volgend jaar wel een ticket te kopen of om dit jaar toch nog naar een van je favoriet festivals te gaan.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws