Boogiedown: wie komen er 1 september naar Eindhoven?

Partyscene Redactie | 16 juli 2018
events

Kaartverkoop hiphopfestival op 1 juni van start

Boogiedown Festival keert op 1 september terug naar Strijp-S in Eindhoven. De eerste live acts voor het tienjarig festivaljubileum zijn bekend.

Het gaat om Joyner Lucas, Slum Village en Fashawn. Zij komen uit de VS over. De eerste Nederlandse namen zijn ANBU, Pietju Bell, Day Fly en Gil & Megas.

Public Enemy, Fresku en Typhoon

Boogiedown begon in 2008 als een jaarlijks festival in Breda. Internationale acts als Public Enemy, Naughty by Nature, Camp Lo, Dilated Peoples & Masta Ace betraden het podium, als ook Nederlandse hiphopartiesten als Extince, Fresku, Typhoon, Winne, Zwart Licht, Jiggy Djé & Pete Philly. In zekere zin was Boogiedown Breda één van de voorlopers van hiphopfestivals buiten de Randstad. 
 
In 2015 verhuisde Boogiedown van thuisfront Breda naar het Klokgebouw in Eindhoven, gevolgd door een outdoor editie op het Strijp-S terrein in Eindhoven. Een oud bedrijventerrein (voorheen eigendom van Philips) met een soortgelijke omgeving als het NDSM-terrein in Amsterdam, het Delftseplein in Rotterdam, en de Spoorzone in Tilburg.

Jonge generatie en old school hiphopliefhebbers

Boogiedown wordt bezocht door een gemêleerd publiek van een jonge generatie en old school hiphopliefhebbers. Dit wordt versterkt door een gevarieerd nevenprogramma met graffiti art, Funking Ruckus breakdance battles, verkoop van vinylplaten en merchandise, en een extra podium met een beats-programmering in de avond.

Eind juni brengt de organisatie haar gehele programma naar buiten. De voorverkoop van Boogiedown Festival start morgen, vrijdag 1 juni, om 10:00 uur. Kaarten kosten €29,50 ex. servicekosten en zijn hier verkrijgbaar
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws