Zoutelande wordt wereldstad, bedankt BLØF!

Geert van der Klugt | 26 juni 2018
events

New York. London. Amsterdam. Berlijn. Hong Kong. Zoutelande. De metropolis aan de zeeuwse kust; het lichtbaken tussen de oester-hordes; de toekomstige geldpomp van het Haagsche kabinet. Een Zeeuws dorp met twijfelachtige naamsbekendheid, grote dromen en schaarse schaamte. 

Zoutelande BLØF

DANKE, HERREN!

Burgemeester Van der Zwaag bedankt de band op de blote knieën. 'Het toerisme is overduidelijk toegenomen na het nummer. Ondernemers en horeca vertellen dat zij veelvoudige aantallen aan Nederlandse en Belgische bezoekers ontvangen, in vergelijking met de tijd vóór de plaat', vertelde hij op Radio 5. 'Bezoekers proberen het oude strandhuis te vinden, het strandhuis dat uitgebreid genoemd wordt in de songtekst, maar dat bestaat helemaal niet.'


Om het af te leren.

BLØF verontschuldigde zich onlangs voor de maandenlange tyfusherrie, en nodigde ter compensatie het hele dorp uit voor Concert at Sea, zodat zij zich óók in levende lijve konden doodergeren. 'Enerzijds willen we het succes met jou als inwoner delen, anderzijds willen we het goedmaken met iedereen die het liedje niet meer kan aanhoren', schreef BLØF in een brief aan alle dorpelingen. 

Of Zoutelande de toerisme-monopoly van het Haagsche Scheveningen kan overtreffen? De opkomst voor Concert at Sea, gehouden op 28 juni, zal de toekomst enigszins openbaren. Ofwel: we gaan het zien.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws