Lowlands 2018: dit zijn de must-see housejuweeltjes

Geert van der Klugt | 14 augustus 2018
events

lowlands 2018

Wereldartiesten als Kendrick Lamar, Dua Lipa en Gorillaz waren te verwachten. Waar Lowlands 2018 echter schijnt, is het onverwachtse samenbrengen van de crème de la crème op vlakken als house, techno, trance en dance: grootse dj's, welk op ieder ander festival nooit hetzelfde terrein zouden treffen.

Jij, Lowlands-ganger, valt met de neus in de boter. Want wij, de allerkundigste dansmuziekredactie van Nederland - schrap dat, van de gehele aardbol - plukken doodsimpel de tofste namen van de line-up. Presente: de must-see housejuweeltjes van Lowlands 2018! 

lowlands 2018

Charlotte de Witte

Zeiden we house? We bedoelden techno. Van het verschrikkelijkste soort. Charlotte de Witte weet er alles van; laat je niet misleiden door het egale koppie, want het kabaal dat deze Nederlandse wereldster achter de knoppen orkestreert is ruw als de pest. Die ongelooflijk heerlijke tyfusherrie klinkt als volgt, en is zelf te ervaren op zaterdag - van 00:30 tot 02:15 bij stage Bravo. 

Fatima Yamaha

Het alterego van De Jeugd van Tegenwoordig's productiekanon Bas Bron: Fatima Yamaha. Paralellen met álles wat tof is aan de Jeugd zijn iedere Fatima Yamaha-set, keer op keer, uiterst makkelijk te treffen. Happy-peppy funky synth lijntjes, ondersteund door dreunende kicks en opzwepende bas-riffen maken Bassie onmisbaar. Grijp op vrijdag de kans: stage Bravo, van 0:15 tot 02:30. 

Richie Hawtin

Richie Hawtin is geen verassing. Ook geen geintje. Van 20:45 tot 22:00 bij stage Bravo vuurt de gestileerde technokoning zijn kanonnen af, richtend op het onwetende Nederlandse Lowlands-publiek. Tijdens het optreden zijn er meerdere camera's over de schouders van 's werelds meest ervaren dj gericht, waardoor de ti-ta-technotovenarij van dichtbij te volgen is. Een primeur; bij zijn dus! 

LEES OOK: De neurobioloog die de housescene opschudde: Floating Points

Floating Points, Bonobo en véél meer!

Gedurende het weekend vind je Floating Points, Bonobo, Âme en tig anderen op één van de stages. Houd met name Bravo in de gaten, want daar klopt de 909 het hardst. 

Het gehele Lowlands 2018 programma vind je hier. Het wordt een weekend van jewelste, dus houd de rug recht en drink voldoende water. Veel plezier! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws