Party People: twee generaties uitgaanscultuur in Rotterdam

Bart Remmers | 6 november 2018
events

Foto: Gerard Wessel

Ontwikkelingen uitgaansscene 010 worden gekoppeld aan jaren '90

Op vrijdag 11 januari vindt de opening plaats van Party People. Een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90.

Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet. Museum Rotterdam zet met deze tentoonstelling een spotlight op de sterren en talenten van Rotterdam. 

Fotografie: Khalid Amakran, Rosa Quist

De gastcuratoren en mede-samenstellers

Voor deze tentoonstelling en de randprogrammering wordt samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse undergroundscene van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Dé periode waarin een DANCE-HOUSE-HIPHOP-cultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam. Vanuit de hedendaagse digitale online maakcultuur kijken ze terug op de analoge offline pioniers in de stad.

Dj & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaansscene, zoomen in op de actualiteit. Muziek, mode, fotografie, video, graphics, literatuur, spoken word, performance, art en design komen samen in een meeslepende tentoonstelling. Uniek aan deze tentoonstelling is dat deze volledig tot stand is gekomen door de input en medewerking van mensen uit de scene. Meer dan 50 stylisten, Dj's, performers, rappers, spoken word artiesten, festivals, winkels en merken werkten mee*. 

Foto: Xiang Yu-Yeung

What to expect

Party People geeft een inside view vanuit diverse disciplines variërend van dj's, mc's, muzikanten en producers tot stylisten, modeontwerpers, fotografen en verzamelaars. De tentoonstelling werkt als een reis door de Rotterdamse nacht waarbij de bezoeker allerlei facetten van uitgaan kan meebeleven. Denk hierbij aan de doorhost, Dj booth, het podium, de dansvloer, mode in de uitgaansscene maar ook aan de mysterieuze darkroom en de beruchte afterparty. Centraal staat de muziek als onmisbaar element. De vormgeving is in handen van Studio VollaersZwart. Zij staan garant voor een bijzonder ontwerp, dat enthousiast uit de begrenzing van de tentoonstellingsruimte breekt en het hele pand én de stad betrekt bij Party People! 
 
'Deze expositie zet Rotterdamse artiesten en organisatoren die hier dag en nacht moois maken, in de spotlights!, aldus dastcurator Derek Otte. 

De tentoonstelling Party People is voor het publiek geopend vanaf 12 januari t/m 23 juni 2019 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws