Festival Georgie's Garage afgelast

Jordi Smit | 8 november 2018
events

Slecht nieuws! De wintereditie van festival Georgie's wordt definitief afgelast. Het festival zou op zaterdag 17 november plaatsvinden op een geheime locatie. De organisatie meldt dat het feest geen doorgang vindt vanwege problemen met de brandveiligheid.

Locatie geheim

De precieze locatie was nog geheim: bezoekers zouden die pas op de dag van het feest horen. 'Een aaneenschakeling van oude loodsen, hallen en gebouwen, samen een kleurrijk doolhof,' meldde de organisatie bij de aankondiging van Georgie's Garage. 

Reactie organisator Georgie's

Organisator Rob Simons: 'We voelens ons machteloos. Wij hadden alles op orde. We hadden een omgevingsvergunning aangevraagd en gekregen, een evacuatieplan opgesteld enzovoort. Alle signalen stonden op groen! Maar de verhuurder van het pand moet ook zorgen dat het pand aan bepaalde regels voldoet wat betreft brandveiligheid.'

Georgie's Garage

Wat ooit begon als kleinschalig feest onder de noemer Georgie's Garage, groeide uit naar twee jaarlijkse festivals: Georgie's Wundergarten en Wintergarten. Dit najaar zou de organisatie terugkeren naar waar het begon: een oud garagecomplex, maar dan wel geschikt voor vierduizend feestgangers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws