Defqon.1 2019 drukstbezochte editie ooit

Fenna Kiebert | 3 juli 2019
events

Bron beeld: Wikipedia, Defqon.1 2018, DELTAFXUniverse

Het Defqon.1 Weekend Festival was afgelopen weekend weer in Biddinghuizen te vinden en heeft alle verwachtingen overtroffen. Het festival was met 78.000 bezoekers de drukstbezochte editie ooit!

Enorm succes

Het populaire dance-evenement Defqon.1 Weekend Festival was afgelopen weekend weer een enorm succes. Er zijn 78.000 bezoekers uit maar liefst 110 verschillende landen naar Biddinghuizen gekomen om van het festival te genieten. Met meer dan 340 acts, het populaire high-energy Power Hour waar een stuntshow van The Flying Bulls van Red Bull plaatsvond én de befaamde Endshow met prachtig vuurwerk, kijkt organisatie Q-dance terug op een zeer succesvolle, 17e editie. Jonas Schmidt, creative director bij Q-dance, zegt dat ze zichzelf weer hebben overtroffen. 

LEES OOK: Organisatie Vestiville verdacht van fraude

Naast de vele bezoekers, waren er ook veel fans die online meekeken en luisterden met het festival, wat live te volgen was via de freemium livestream op q-dance.com en via het officiële YouTube-kanaal van Q-dance. Ruim 5,5 miljoen kijkers volgden Defqon.1 online. Met dit hoge aantal is het kijkersrecord van vorig jaar weer verbroken. 

Aangehouden en klachten

Er werden 31 mensen aangehouden door de politie. Burgermeester Jean Paul Gebben vindt dat heel weinig, dus is zeer tevreden. Wel kreeg het festival meer dan 90 klachten uit de omgeving wegens geluidsoverlast.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws