Dit zijn de leukste spirituele festivals

Partyscene Redactie | 7 augustus 2019
events

Een begrip als ‘festival’ loopt uiteen. Sommigen denken aan silo’s en nachtenlange techno, anderen aan akoestische sets en zwoele outdoor decors. Maar festivals reiken verder dan muziek. Nederland kent tal van ‘alternatieve’ uitgaansmogelijkheden: festivals waar muziek absoluut niet uitgesloten is, maar verrassing, bewustwording en verbinding centraal staat.

Spiritualiteit kent tal van vormen en maten. Wie religieus is, is in wezen spiritueel, maar om op zoek te gaan naar spiritualiteit hoef je je niet te binden aan een groep of idee. Spiritualiteit gaat om bewustwording, contact maken met jezelf. Over het loslaten van oude ervaringen en de wereld met een frisse blik tegemoet te gaan en de realisatie dat we een klein onderdeel zijn van het grotere geheel.

Om jouw spiritualiteit te ontdekken hoef je je absoluut niet per se in te schrijven voor een lokale yogagroep. Het kweken van zelfbewustzijn vind dagelijks plaats, maar wanneer je gelijkgestemden opzoekt, vind je inspiratie en motivatie. Spirituele festivals bieden bij uitstek de mogelijkheid om er productief op uit te gaan. Daarom zetten wij een aantal aanraders op een rij: dit zijn dé evenementen die spiritueel ontwaken op een festival mogelijk maken en eveneens gewoon hartstikke leuk zijn om te bezoeken.

1. Spiriosa Festival

De zesde editie van het Spiriosa Festival vind deze zomer op 7 en 8 september plaats. Geniet twee dagen lang op de Heikop in Brunssum van marktkramen, yogi’s, mediums en lifestylecoaches. Uiteenlopende aanwezigen, maar elke spreker en kraamhouder heeft één ding in gemeen: iedereen is aanwezig om samen met jou een korte adempauze van het dagelijkse leven te creëren. Rust staat centraal en voor wie geïnteresseerd is in spiritualiteit en graag ideeën en creativiteit opdoet, biedt het Spiriosa Festival een perfecte instap.

Meer weten? Klik.

2. Happinez Festival 2020

Ietwat in de toekomst, maar van 10 tot en met 12 mei 2020 vind het één van de tofste ‘cross over’ spirituele festivals plaats. Op Happinez maak je niet alleen kennis met spiritualiteit, je geniet als onderdeel daarvan van muziek, beweging en al dat wat te verwachten valt bij een volwaardig festivals. De aanstaande 2020-editie stelt bovendien vrouwelijke energie centraal. Daarbij horen lezingen en cursussen over het creëren van levensbalans en het inzetten van je innerlijke kracht. Het driedaagse festival sluit af met een gigantisch dansfeest, dus word je als muziekliefhebber niet teleurgesteld.

Meer weten? Klik.

3. Better Health Event

Spiritualiteit en gezondheid gaan hand in hand samen. Op het Better Health Event vind je van 30 november tot en met 1 december 2019 de natuurlijkste, zuiverste voedingsproducten en tips. Vitaliteit is niet alleen afhankelijk van voeding, evengoed van lichamelijke beweging, dus worden er diverse yogastijlen gedoceerd. Bovendien zijn er tal van auteurs van autoritaire voedings- en beautytitels aanwezig. Verwacht tips en trucs van de allerbeste op het gebied van lifestyle en spiritualiteit.

Meer weten? Klik.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws