Tegenvallende financiële resultaten voor Tomorrowland

Ivo Mollemans | 16 augustus 2019
events

Festivals zijn populair en daar weten de organisatoren van Tomorrowland alles van. Het grootste dance festival ter wereld wist ook dit jaar weer twee weekenden binnen zeer korte tijd uit te verkopen en het geld dat daar bij komt kijken gaat zeker niet over twee tientjes.

Tomorrowland maakt 5 miljoen verlies

Vorig jaar wist de organisatie een omzet van 106,2 miljoen euro te behalen, zo blijkt uit de laatste vrijgegeven cijfers. Het jaar daarvoor was er een omzet behaald van 104,7 miljoen euro. Toch is er in tegenstelling tot het jaar ervoor afgelopen jaar een verlies van 5 miljoen euro gemaakt.

LEES OOK: Borgeous dropt nieuwe dubstep track van aankomende EP

Het verlies is volgens de organisatie voornamelijk het resultaat van de hogere belastingen die betaald moesten worden, maar ook zijn er hogere onkosten gemaakt. De belastingen bedroegen 8,6 miljoen tegenover 3 miljoen in 2017. Deze stijging had te maken met een ‘globale regeling’ naar aanleiding van een fiscale controle. De onkosten stegen van 98,3 naar 102,5 miljoen euro. Dat heeft met name te maken met waardevermindering en hogere afschrijvingen. Daarnaast waren ook de opbrengsten verminderd.

Het verlies werd opgevangen door de 11,7 miljoen aan reserves, dus waarschijnlijk kan je ook volgend jaar gewoon weer naar Tomorrowland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws