Er wordt een festival gehouden bij Area 51 en het heet Alienstock

Ivo Mollemans | 21 augustus 2019
events

Area 51 in Nevada is volgens velen de plek waar de Amerikaanse overheid al hun activiteiten schuilhoudt die te maken hebben met buitenaards leven. Deze theorie wordt door veel mensen ondersteund en recent kwam er een Facebook evenement online onder de naam ‘Storm Area 51’ waarbij werd opgeroepen om het gebied te bestormen en zo uit te zoeken of er daadwerkelijk buitenaards leven was bij Area 51.

Area 51 krijgt Alienstock festival

Het evenement ging al snel viraal, maar de organisator heeft zich toch bedacht en om gevaarlijke situaties te voorkomen is besloten om er vanwege de grote interesse een festival van te maken dat gefocust is op kunst en muziek. Het idee is om er een EDM festival van te maken met als naam Alienstock in het nabijgelegen stadje Rachel. De meningen over het festival lopen echter nogal uiteen, want het stadje heeft maar een klein tankstation, een hotel en niet eens een eigen winkel. Logistiek gezien zal dit voor problemen leveren en dus zijn niet alle bewoners het eens met de organisatie van een festival in de buurt.

LEES OOK: Tomorrowland winter 2020 pre-registratie is van start

Toch zijn er ook bewoners die wel enthousiast zijn, want de mogelijke opbrengsten van het festival geven een hoop financiële voordelen voor het stadje. Het is genoeg om alle belastingen voor een jaar mee te kunnen betalen en ook voor de bekendheid van het dorpje zou het goed zijn als er een evenement wordt gehouden.

Vooralsnog staat het festival gepland van 20 tot 22 september en de organisatie is druk bezig om het daadwerkelijk te realiseren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws