Een kijkje achter de schermen bij Eric Prydz’s HOLOSPHERE show

Ivo Mollemans | 23 augustus 2019
events

De shows van Eric Prydz staan bekend om het gebruik van spectaculaire visuals en keer op keer weten hij en zijn team te overtreffen met weer een nieuwe creatie. Op Tomorrowland werd de eerste show gehouden met de speciaal ontwikkelde HOLOSPHERE en dat zag er gigantisch vet uit.

De HOLOSPHERE show van Eric Prydz

Door problemen bij de stage waar de show gehouden werd kon alleen het eerste weekend van Tomorrowland gerealiseerd worden. Omdat Eric Prydz dit soort gigantische shows meestal niet vaker doet bestaat de kans dat dit wel eens de enige keer zou zijn geweest dat het bouwwerk met bijbehorende visuals gebruikt werd.

LEES OOK: Astronaut Luca Parmitano is de eerste dj die een set draait in de ruimte

En aangezien deze show niet zomaar voorbereid is, maar er heel wat werk is verricht om dit voor elkaar te krijgen, zijn Eric Prydz en zijn team zo vriendelijk geweest om beelden van het ontwikkelingsproces te delen. Omdat het om een bolvormig bouwwerk ging was het maken van de visuals een stuk lastiger dan bij normale LED-schermen. Computers zijn bedoeld om te werken met rechthoekige beelden en niet met ronde, bolvormige schermen, zoals bij de show gebruikt werden. 

In een interview met The Verge vertelt Eric Prydz over het maken van de show en alles daaromheen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws