Coachella gaat de strijd aan met single-use plastic

Ivo Mollemans | 8 januari 2020
events

Dat festivals leuk zijn is algemeen bekend en dat er gigantische hoeveelheden afval geproduceerd worden is intussen ook geen geheim meer. Steeds meer organisatoren proberen de hoeveelheid geproduceerd afval dan ook terug te dringen. Met name het gebruik van plastic is een doorn in het oog voor velen.

Coachella wil af van de plastic bekertjes

De plastic bekertjes die maar een keer gebruikt worden en daarna op de grond of in de prullenbak verdwijnen zijn niet bepaald milieuvriendelijk. Voor de organisatie van Coachella is een van de doelstellingen dan ook om tijdens de editie van 2021 geen gebruik meer te maken van dit zogeheten ‘single-use plastic’, oftewel plastic dat maar een keer gebruikt wordt. Dit jaar wordt daar met de merchandise al een extra stap in gezet door een herbruikbare plastic drinkfles te verkopen.

LEES OOK: Coachella dropt de volledige line-up

De fles is gemaakt in samenwerking met Contigo en zal net als de andere merchandise online verkocht worden. Contigo is een bedrijf dat herbruikbare drinkflessen en bekers maakt. Naast de online verkoop zal de fles ook op het festivalterrein zelf verkocht worden en dat zou zomaar eens de oplossing voor het plastic probleem kunnen zijn. In plaats van voor elk drankje een nieuw bekertje te krijgen kan je nu gewoon je fles laten bijvullen waardoor de bergen plastic bekertjes aanzienlijk verminderd worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws