Bewoners van Miami beginnen rechtszaak tegen de stad vanwege Ultra

Ivo Mollemans | 22 januari 2020
events

Beeld via Rukes.com.

De fans van Ultra Miami zijn voornamelijk erg blij dat het festival na de verhuizing van volgend jaar weer in Bayfront Park in Miami gehouden mag worden. De bewoners rondom Bayfront Park zijn daar echter iets minder blij mee.

Tegenstanders van Ultra Miami willen af van de overlast

De drukte en het geluid in aanloop naar het festival en ook tijdens het festival zijn een doorn in het oog voor veel bewoners in de buurt. Daarom zijn ze een rechtszaak begonnen tegen de gemeente van de stad. Het festival vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 22 maart, maar er zijn nog steeds geen contracten getekend tussen de gemeente en de organisatie van het festival. Dat is voor de bewoners een mogelijke kans om het festival dit jaar te kunnen blokkeren.

LEES OOK: Coachella gaat de strijd aan met single-use plastic

Voor de rechtszaak zijn een aantal redenen genoemd waarom het festival elk jaar voor zoveel overlast zorgt voor de buurt. Met name het geluid en de overlast spelen daarbij een grote rol. Zo is het park niet alleen tijdens het festival, maar ook al ver daarvoor niet meer toegankelijk. Daarnaast wordt de rust behoorlijk verstoord door de harde muziek en mensenmassa’s die naar Downtown Miami afreizen voor het festival. Dat is dan ook een van de speerpunten van de tegenstanders van Ultra Miami:

“Between 2012 and 2019, the city allowed Ultra to conduct music festivals in Bayfront Park, and blast catastrophic volumes of noise into plaintiffs’ and other downtown Miami residents’ homes, depriving them of the quiet enjoyment of their homes, and also depriving plaintiffs and other downtown residents access to Bayfront Park for several months each year.”

De kans is klein dat er nog voor de editie van dit jaar een oplossing wordt gevonden waar beide partijen tevreden mee zijn. Wel zal er vaart gezet moeten worden achter het tekenen van de contracten tussen de gemeente en de organisatie van Ultra Miami om het festival überhaupt te laten plaatsvinden op de aangegeven data.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws