Coachella en Burning Man gaan ondanks het coronavirus gewoon door

Ivo Mollemans | 7 maart 2020
events

Veel festivals en evenement ondervinden de gevolgen van het coronavirus. Door de snelle verspreiding en vanwege het risico op verspreiding worden veel festival uitgesteld of zelfs volledig geannuleerd. Zowel Ultra Miami als Tomorrowland Winter zullen dit jaar niet doorgaan.

Extra maatregelen vanwege coronavirus door festivalorganisaties

Andere grote evenementen nemen zoveel mogelijk maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook de organisaties van Coachella en Burning Man doen er alles aan om te voorkomen dat de festivals geannuleerd moeten worden. Vooralsnog gaan beide festivals wel gewoon door. De organisatie van Coachella in Indio heeft toestemming gekregen om plaats te vinden, maar mag zelf de beslissing nemen om niet door te gaan als dat nodig is. Ook Stagecoach, een ander groot festival in Indio in Californië mag doorgaan.

LEES OOK: Ultra Abu Dhabi gaat niet door vanwege coronavirus

De organisatie van Burning Man heeft laten weten dat het festival gewoon op de aangegeven data gehouden wordt en dat er van uitstel of annuleren geen sprake is. Wel worden de juiste maatregelen getroffen om het evenement goed en zonder gevaar voor de gezondheid van bezoekers te kunnen laten verlopen.

“Burning Man Project is closely monitoring developments related to Coronavirus Disease 2019 (COVID-19). Based on our current understanding of the situation, we believe our 2020 Burning Man event in Black Rock City will take place as planned, and we are preparing accordingly.”

Bezoekers van de festivals worden op de hoogte gehouden van nieuws omtrent het coronavirus en de maatregelen die worden getroffen voor de evenementen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws