De maatregelen omtrent het coronavirus zijn een grote klap voor evenementenbranche

Ivo Mollemans | 13 maart 2020
events

De gevolgen van het coronavirus zijn door de ingevoerde maatregelen nu bijna overal merkbaar. Vooral thuisblijven is het advies en met name het uitgaansleven ervaart de gevolgen van al die maatregelen.

De maatregelen tegen het coronavirus zijn een probleem voor veel kroegen

Een van de maatregelen die in elk geval tot en met 31 maart geld is dat bij evenementen niet meer dan 100 bezoekers mogen zijn. In menig kroeg sta je al gauw met 100 personen dus kiezen veel eigenaren van uitgaansgelegenheden ervoor om de deuren dan maar helemaal te sluiten. Het is gewoonweg niet rendabel om je zaak voor zo’n kleine bezoekersaantallen open te gooien.

LEES OOK: Frenna zegt show in Suriname af vanwege dreiging voor een aanslag

Daarnaast worden veel concerten en festivals verplaatst naar andere datums of ze gaan helemaal niet door. Niet iedereen kan op de nieuwe datums en dus vragen veel personen die tickets hebben gekocht hun geld terug. Hierdoor vallen ook die inkomsten weg en dat zou weleens grote financiële gevolgen kunnen hebben voor de hele evenementenbranche. In combinatie met de omzet die nu wordt misgelopen is het daarom misschien niet handig om je geld terug te vragen. Want als ze door deze maatregelen helemaal geen geld meer verdienen zou het zomaar kunnen zijn dat je stamkroeg of favoriete festival binnenkort permanent de deuren moet sluiten.

De waarde van de aandelen van Live Nation, de organisatie van de tours van onder andere Billie Eilish en Post Malone, zijn door alle omstandigheden al met 1,8 miljard dollar gezakt. De organisatie heeft de tours van alle artiesten gepauzeerd en deze zullen waarschijnlijk in mei of juni weer voortgezet worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws