Online concerten via Ruimte om te Raken waarbij de artiest en publiek online verbonden zijn

Ivo Mollemans | 30 maart 2020
events

Doordat veel concerten en optredens niet plaats kunnen vinden door het coronavirus gaan veel artiesten livestreamen om fans toch te voorzien van hun muziek. Hierbij mist echter de wisselwerking met het publiek, maar daar hebben de bedenkers van Ruimte om te Raken iets op gevonden.

LEES OOK: Vind hier alle festivals die gecanceld of uitgesteld zijn

Artiest en publiek online in verbinding door Ruimte om te Raken

Met Project Touchscreen wordt een groepje kijkers direct in verbinding gezet met de artiest die optreedt. De artiest ziet het publiek via 50 iPads. Elke toeschouwer kan via een eigen telefoon verbinding maken met een van de iPads waardoor de artiest dus een direct publiek van 50 personen heeft. De eerste concerten staan op 1 april gepland en de aanmeldingen om via een van de iPads het concert bij te wonen en dus direct in contact te staan met de artiest zijn inmiddels al vol. Er volgen echter meer concerten en via de nieuwsbrief van Ruimte om te Raken kan je op de hoogte gehouden worden wanneer je je daarvoor kan inschrijven. De concerten zijn ook te volgen via een reguliere livestream die te vinden is via deze site en ze worden naderhand online gezet. Het project is opgezet door mensen uit de wereld van cultuur en events. Een van de initiatiefnemers vertelde over het project:

“In deze stilstand vinden we als vanzelf nieuwe manieren van ontmoeten en elkaar raken. Want dat we elkaar niet meer fysiek mogen aanraken, wil niet zeggen dat we elkaar niet meer kunnen raken! Door het inzetten van kunsten, door te zoeken naar nieuwe manieren van contact en live communicatie en het aangaan van nieuwe verbindingen en relaties, die wellicht voor het virus ongebruikelijk waren. We willen de leegte die nu letterlijk is ontstaan vullen met mooie, hartverwarmende en inspirerende ervaringen.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws