Mojo vraagt het kabinet om het festivalseizoen te schrappen

Ivo Mollemans | 13 april 2020
events

Er mogen geen evenementen gehouden worden tot 1 juni, maar de kans is klein dat festivals daarna wel gewoon door kunnen gaan. Vanwege die onzekerheid heeft Mojo Concerts het kabinet gevraagd om een streep te zetten door het festivalseizoen.

LEES OOK: Het is niet zeker of Tomorrowland dit jaar doorgaat

Mojo Concerts vraagt duidelijkheid aan het kabinet

Organisaties van festivals moeten nu gewoon door met de voorbereidingen en ook dat kost natuurlijk geld. Zolang er echter geen sprake is van overmacht kunnen organisaties contracten niet ontbinden en geen aanspraak maken op verzekeringen. Die overmacht is er alleen als het kabinet beslist dat festivals niet door mogen gaan en daarom willen veel organisaties duidelijkheid, aldus Ruben Brouwer van Mojo Concerts:

“Ik denk dat de branche er heel veel baat bij heeft als er gewoon snel duidelijkheid komt over een langere periode dan 1 juni. Iedereen zit daar nu met smart op te wachten. Zolang wij geen duidelijkheid hebben, moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen.”

“Er is nu nog geen sprake van overmacht. Als de overheid zegt: 'het mag niet meer', dan heb je een situatie waarbij er overmacht is en dan gaan heel veel contracten niet meer door en kunnen verzekeringen in werking treden”

“Het kabinet zegt dat ze op 21 april met uitleg komt over nieuwe maatregelen, hopelijk ook over de festivals. Maar wat mij betreft komt er morgen al duidelijkheid.”

Mojo Concerts organiseert onder andere Lowlands en Pinkpop. In verschillende andere landen is de beslissing van grote festivals om niet door te gaan al genomen en in Denemarken zijn alle festivals tot 31 augustus geschrapt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws