Evenementen uitzendbureau Eventure vraagt faillissement aan

Ivo Mollemans | 15 april 2020
events

Het is onzeker of het festivalseizoen nog wel door kan gaan en dat heeft grote financiële gevolgen voor de organisaties van festivals, maar ook voor andere bedrijven die hun inkomsten uit festivals halen. Zo ook Eventure, een uitzendbureau dat personeel levert voor evenementen.

LEES OOK: Mojo vraagt het kabinet om het festivalseizoen te schrappen

Eventure vraagt faillissement aan

Het bedrijft leverde onder andere barpersoneel, mensen voor de muntverkoop en ticketscanners voor Lowlands, Emporium en de Vierdaagse. De directeur van het bedrijf, Rob Seveke, heeft het faillissement aangevraagd omdat 90% van de omzet afkomstig is uit het festivalseizoen en het is op dit moment te onzeker of die inkomsten wel verdiend kunnen worden. Daarnaast had het bedrijf vorig jaar een minder goed jaar en ook dat heeft invloed op de beslissing.

“Het ene na het andere evenement wordt afgelast en de verwachtingen zijn wat dat betreft ook heel ongunstig.”

“Dit zijn de maanden waar we het van moeten hebben, ons seizoen loopt van maart, april tot oktober. Daarin behalen we 90 procent van de omzet. Dan creëer je het vet op de botten. De toekomst is te onzeker.”

Het bedrijf werd in 2007 opgericht door Seveke en al gauw kwamen er samenwerkingen met grote organisatoren. Daardoor kon het bedrijf groeien en wist het als uitzendbureau jaarlijks drie- tot vierduizend uitzendkrachten als personeel naar festivals te sturen. Ondanks de vele uitzendkrachten heeft het bedrijf maar zes mensen als vast personeel op de loonlijst.

“Natuurlijk wil ik verder, en als over een maand ineens een wondermiddel op de markt komt waardoor we toch gewoon evenementen kunnen organiseren ga ik heus wel praten, maar zo heeft het geen zin. Als het een jaar niet goed gaat, en we gaan helemaal zonder vlees de winter in, dan overleven we het ook niet. Hopelijk kunnen we later weer opnieuw beginnen.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws