Lollapalooza uploadt oude optredens

Ivo Mollemans | 16 mei 2020
events

Veel landen verbieden festivals en evenementen tot het einde van de zomer. Door het verbod kunnen veel festivals contracten ontbinden en zo de kosten van het festival enigszins laag houden, maar nog niet overal is zo’n verbod ingesteld.

Lollapalooza’s beste optredens

Daardoor is het voor Lollapalooza in Chicago nog niet zeker of het dit jaar wel of niet door kan en mag gaan. Het festival staat nu gepland van 30 juli tot en met 2 augustus en er is tot nu toe nog niks bekend gemaakt over maatregelen omtrent het coronavirus. Er wordt gewerkt aan eventuele oplossingen om het festival misschien toch door te laten gaan. In de tussentijd worden oude optredens van de verschillende edities van Lollapalooza online gezet zodat er in elk geval muzikaal materiaal beschikbaar is voor fans van het festival.

LEES OOK: Evenementen uitzendbureau Eventure vraagt faillissement aan

Niet alleen optredens van het festival in Chicago, maar ook van edities in Argentinië, Berlijn, Brazilië, Chili, Parijs en Stockholm. Per week komen er twee optredens online als onderdeel van ‘Lolla From The Vault’ en ‘Perry’s Powerhour’, wat vernoemd is naar Perry Farrell, de oprichter van het festival. Tijdens ‘Perry’s Powerhour’ wordt elke zondag een dance optreden geüploadt en als eerste is dat Alesso’s set als headliner tijdens Lollapalooza 2019. Met de optredens wordt ook geld opgehaald voor het goede doel en in dit geval is dat CrewNation. Deze organisatie biedt financiële steun aan partijen zoals organisatoren van concerten en de daarbijbehorende crews die door de coronacrisis nu helemaal geen inkomsten meer hebben.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws