Pinkpop gaat live-optredens uitzenden en presenteert een quiz

Ivo Mollemans | 15 juni 2020
events

Net als veel andere festivals kan ook Pinkpop door de coronamaatregelen niet doorgaan. Het festival zou eigenlijk dit weekend van 18 tot en met 20 juni gehouden worden, maar er is een alternatief. Een aantal Nederlandse artiesten die eigenlijk op het festival zouden optreden zullen tijdens een live uitzending vanuit Paradiso optreden en er is een quiz over 50 jaar Pinkpop.

Alternatief programma voor Pinkpop

De quiz wordt op vrijdag gehouden en daar doen 950 verschillende teams aan mee. Deze zal live uitgezonden worden vanuit Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen en is te volgen via de website. Zaterdag worden vanuit Paradiso live optredens uitgezonden op NPO 3 en er zijn interviews met een aantal artiesten en bands die eigenlijk op het festival zouden staan. Via 3FM worden het hele weekend oude optredens van eerdere edities van het festival uitgezonden en Jan Smeets, de oprichter van Pinkpop, zal het programma op zondag afsluiten met een speech.

LEES OOK: Coachella gaat ondanks nieuwe datum toch niet door

Naast het alternatieve programma is ook bekend dat een aantal acts die dit jaar zouden optreden gewoon mee verhuizen naar de editie van volgend jaar. Onder andere Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zullen aanwezig zijn, net als een hoop Nederlandse artiesten. Welke dat allemaal zijn is te vinden op de website van Pinkpop.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws