Tomorrowland volgend jaar misschien drie weekenden

Ivo Mollemans | 22 juni 2020
events

Doordat festivals niet door kunnen gaan wordt er veel omzet misgelopen door de organisaties. Het is nog maar de vraag of er volgend jaar net zoveel festivals zullen zijn als voorheen. Voor festivals die ondanks de financiële tegenslagen volgend jaar wel door kunnen gaan wordt het waarschijnlijk nog steeds passen en meten. Tomorrowland hoopt daar de oplossing voor gevonden te hebben door misschien nog een extra weekend te organiseren.

Drie weekenden Tomorrowland

Dat liet Debby Wilmsen, een woordvoerder van Tomorrowland, weten aan de Belgische krant Gazet van Antwerpen. Er zijn nog geen concrete plannen en het is nog niet besproken, maar het zou er wel voor kunnen zorgen dat de financiële schade van dit jaar beperkt blijft.

“Een derde weekend Tomorrowland zou voor alle betrokkenen een oplossing kunnen zijn om het volledig verloren seizoen 2020 en alle gevolgen daarvan gedeeltelijk goed te maken. Maar dat is in de huidige omstandigheden nog verre toekomst en is nog niks besproken noch beslist. We wachten sowieso af hoe de situatie de komende maanden evolueert. We kunnen, net als de overheden, op dit moment niet heel ver in de toekomst kijken.”

LEES OOK: Geen Tomorrowland dit jaar, maar wel de camping

Niet alleen de organisatie van het festival, maar ook de gemeentes waar het gehouden wordt lopen door het afgelaste festivalseizoen veel geld mis. De gemeente Rumst verdient normaal €700.000 aan het festival en de gemeente Boom €1,3 miljoen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws