Mogelijk alcoholverbod op festivals om 1,5 meter te waarborgen

Ivo Mollemans | 8 juli 2020
events

Er zijn sinds de laatste persconferentie een hoop coronamaatregelen versoepeld, maar de anderhalve meter afstand blijft wel. Hoe dan ook kunnen organisatoren van concerten en evenementen weer langzaam aan het werk omdat er geen maximum aantal bezoekers meer is, maar de randvoorwaarde is wel dat bezoekers die afstand van elkaar kunnen houden. Omdat dat bij festivals en andere grote evenementen moeilijk te realiseren is komt er een mogelijk alcoholverbod.

LEES OOK: Tomorrowland volgend jaar misschien drie weekenden

Alcoholverbod bij evenementen

Dat liet Wouter Kolff van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid weten aan het AD:

“Naarmate mensen meer alcohol hebben gedronken, wordt het moeilijker om afstand te houden. Ik zie er daarom wel wat in om in de voorwaarden voor events op te nemen dat daar geen alcohol geschonken mag worden.”

Ook Ahmet Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, is voorstander van zo’n eventueel tijdelijk alcoholverbod bij grote evenementen. Of een evenement überhaupt mag plaatsvinden hangt af van de gemeentes die een vergunning moeten geven en de kans is dus aanwezig dat ze dit als extra voorwaarden meegeven aan organisaties. Hierdoor kunnen mensen nog steeds naar evenementen, maar dan helaas zonder drank. Of organisaties dit ook zo’n goed idee vinden is nog maar de vraag, want er wordt doorgaans juist veel omzet gehaald uit de verkoop van drank. Als er een alcoholverbod geldt bij evenementen zullen er andere manier gevonden moeten worden om toch genoeg geld te verdienen zodat het rendabel is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws