ADE 2021 in Paradiso: Avalon Emerson, Speedy J, Tchami en meer

Partyscene Redactie | 25 maart 2021
events

Dit najaar viert Amsterdam Dance Event haar 25-jarig bestaan. Van 13 tot en met 17 oktober 2021 staat de hoofdstad volledig in het teken van elektronische muziek in al zijn verschijningsvormen. Paradiso sluit hierbij aan en presenteert de eerste bevestigde artiesten, waaronder Avalon Emerson, Speedy J presents STOOR live, Tchami, Fritz Kalkbrenner, YĪN YĪN + L’Eclair en Cory Wong. Tickets voor de nieuw aangekondigde programma’s zijn vanaf vrijdag 26 maart om 10:00 verkrijgbaar.

Blikvangers in de grote zaal

De ADE-week in Paradiso begint op woensdag 13 oktober in stijl met Fritz Kalkbrenner en zijn soulvolle house met melancholische melodieën. De donderdagnacht wordt aangevoerd door de Amerikaanse dj/producer Avalon Emerson, die even geliefd is om haar avontuurlijke techno- en houseproducties als om haar wervelende sets. Niemand minder dan Tchami luidt het weekend in. Liefhebbers van EDM en future house kunnen hun hart ophalen bij de show van de Parijse dj op vrijdag 15 oktober. De dag erna is het tijd voor Speedy J presents STOOR live. Samen met verschillende muzikanten en videokunstenaars zorgt de technoveteraan voor een geheel geïmproviseerde, audiovisuele sessie. Het team van Ziongate neemt de grote zaal daarna tot diep in de nacht over met Cloud 8 x Ziongate presents TRIBES, waarbij genres als afro-house, gqom en amapiano te horen zijn.

Paradiso Noord en Super-Sonic Jazz

Deze eerste aankondiging zet ook de toon voor het programma in Paradiso Noord. Daar begint de week met flink wat uren donkere drum-'n-bass van Black Sun Empire op woensdag 13 oktober. Op vrijdag 15 oktober presenteert Ticket to the Tropics een liveshow vol psychedelische Thaise funk, disco, jazz en elektronica; de bands YĪN YĪN en L’Eclair nemen de bezoeker mee op een ultieme muzikale trip. Terug naar Paradiso, want daar presenteert het Super-Sonic Jazz Festival twee liveprogramma’s op zondagavond. Zo staat de energieke funkgitarist en zelfbenoemd 'hype-man' Cory Wong op het podium van de grote zaal en zorgt het negenkoppig collectief Nubiyan Twist voor een strakke show in de kleine zaal. Meer artiesten voor het ADE-programma in Paradiso volgen.

De weg naar ADE 2021

Met oog op het huidige vaccinatiebeleid en de snellere testcapaciteit verwacht ADE de heropening van de dance-industrie tijdens de 25ste editie te kunnen vieren. De organisatie werkt nauw samen met de gemeente Amsterdam om de best mogelijke festivalervaring te kunnen bieden, terwijl de veiligheid en gezondheid van bezoekers te allen tijde wordt gewaarborgd. Uiteraard met een vol en divers programma voor muziekliefhebbers, professionals én artiesten.

Bekijk hier het tot nu toe aangekondigde programma tijdens Amsterdam Dance Event 2021 in Paradiso en Paradiso Noord.

ADE 2021 in Paradiso
Woensdag 13 tot en met zondag 17 oktober
Tickets verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 maart 10:00

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws