ISH Dance Collective presenteert gloednieuwe serie Rooftop Sessions

Partyscene Redactie | 6 april 2021
events

De Rooftop Sessions van ISH Dance Collective zijn terug met nieuwe locaties, dansers en thema’s. In deze korte dansfilms schetst het gezelschap de huidige tijdgeest, tegen de achtergrond van stedelijke skylines. Live muziek en dans vloeien in elkaar over en nemen kijkers mee op een ontdekkingsreis. De Rooftop Sessions gaan in première via de social media kanalen van ISH op respectievelijk 15 en 29 april.

Rooftop Sessions Chapter Four vindt plaats op 15 april en verkent het credo ‘the eye of the beholder’ onder regie van Nedda Sou. Vanaf observatiedek A’DAM Lookout en vanuit sky bar Madam dansen artiesten Lucinda Wessels en Tamara Robledo Oud alle restricties van zich af. Daarmee vragen ze aandacht voor de noodzaak om vrij te bewegen, uit te gaan en sociaal te zijn. Percussionist Laura Trompetter voegt met opzwepend slagwerk een ritmische laag toe aan de performance op het dak en de bovenste verdieping van de A’DAM Toren.

De Rooftop Session Chapter Five van 29 april – tevens International Dance Day – staat in het teken van het onderwerp tijd. Geregisseerd door Mohamed Yusuf Boss, in samenwerking met Thomas Krikken, brengen dynamische dansers Ser Sebico en Tim Jansen het dak van het Forum in Groningen tot leven. De beknelling van lege agenda’s, fysieke afstanden tussen mensen en hoe we on- en offline samenleven vormen inspiratie voor deze show. Cinematic DJ Irie begeleidt het geheel met meeslepende muziek.

De Rooftop Sessions worden samengesteld en begeleid door Marco Gerris, gefilmd en gemonteerd door Roderik Patijn en geproduceerd door Elisia da Silva Martins Peças.

Improvisatie in tijden van beperking

Gesloten theaterdeuren ontnemen dansers en publiek de kans om elkaar te ontmoeten. Daar brengt ISH verandering in met deze enerverende reeks dansfilms, die mensen vanaf het gemak van hun eigen bank kunnen bekijken. Zo blijven dansliefhebbers en performers op creatieve wijze met elkaar in contact.

Over ISH Dance Collective

ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door de verborgen choreografieën van de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws