Secret Project voegt nieuwe namen toe aan ADE line up en brengt wereldberoemde kunstinstallaties naar het festivalterrein

Partyscene Redactie | 13 oktober 2021
events

Voor het eerste evenement van Secret Project aan onze kant van de Atlantische Oceaan worden Boris Brejcha en Ben UFO aan de line up toegevoegd. Deze en meerdere artiesten treden op tussen torenhoge en stralende kunstwerken, waaronder installaties die eerder te zien waren op Burning Man en nu hun debuut maken op Nederlandse grond.

Secret Project is vastbesloten de eerste editie van het evenement in Europa een event te maken om niet te vergeten. De organisatie heeft de afgelopen weken hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het evenement onder de nieuwe maatregelen plaats kan vinden. Met slechts een week voordat Amsterdam Dance Event begint, voegt de organisatie twee grote namen en een nieuw, spectaculair podium toe aan het festival. Bezoekers van het befaamde evenement genieten van meerdere genres, waaronder Acid, Techno, Disco en House, verspreid over maar liefst vijf verschillende podia.

Met de aankondiging van onder anderen Ben Böhmer LIVE, Ben Clock & Marcel Dettman, Camelphat, Honey Dijon en Sita Abellán wist Secret Project in juni al de harten van Nederlandse festival liefhebbers te stelen. De organisatie van het binnen no time uitverkochte festival maakt nu bekend ook High-Tech Minimal legende Boris Brejcha en electro-techno grootheid Ben UFO toe te voegen aan de line up. Daarmee belooft het evenement er één te worden voor in de boeken.

INSCHRIJVEN VOOR DE WACHTLIJST KAN HIER

Het festival staat bekend om het combineren van de beste underground muziek met kunst, cultuur en adembenemende audiovisuals en slaagt er steeds weer in een innovatieve en esthetische omgeving te creëren voor haar bezoekers. Op 16 oktober wordt het Amsterdamse Hembrugterrein omgetoverd tot een creatieve oase, waar kunstenaars van over de hele wereld hun kunst in allerlei vormen zullen laten zien, van kunstinstallaties en muziek tot graffiti en schilderkunst.

'Why People Can't Fly' van Vasily Klyukin

Een van de hoogtepunten is de 10 meter hoge 'Why People Can't Fly'-sculptuur van Vasily Klyukins. De sculptuur wist in 2019 op het legendarische Burning Man bezoekers van over de hele wereld te raken en zal nu schitteren op Secret Project. Het kunstwerk is gemaakt met moderne lichttechnologieën en stelt een man voor die, vanwege de acht met afval gevulde ballonnen, niet kan vliegen. Klyukin ziet de vervuiling van de aarde als de nieuwe, achtste, zonde, die uiteindelijk een van de ondergangen van de mensheid zal betekenen. Hij zegt over zijn inspiratie achter het beeld: "Zowel de mensheid in zijn geheel als een individueel persoon zal niet kunnen vliegen totdat wij collectief veranderen". De sculptuur reist langs 's werelds grootte kunstbeurzen en tentoonstellingen en zal op 16 oktober het Nederlandse publiek verbijsteren.

Ook de TOROID-structuur is te zien op het festivalterrein van Secret Project. Het kunstwerk, dat bestaat uit 12 lussen en een doorsnede van 13 meter en hoogte van 4 meter heeft, is naar Nederland afgereisd vanaf kunststudio LOOP in het Verenigd Koninkrijk. Met een totaalgewicht van 2.400 kg en 14.400 individueel bedienbare LED-pixels licht het geheel op in een miljoen kleuren. 'TOROID' is geïnspireerd op de oneindige opeenvolging van zon op en zon onder en het licht zelf dat de menselijke tijdsconstructie verbeeldt. Met gespiegelde oppervlakken op alle facetten neemt 'TOROID' zijn omgeving over en biedt zo een alternatieve manier om waar te nemen wat ooit een vertrouwde ruimte was.

'TOROID' van LOOP

Het altijd vooruitstrevende Secret Project zal daarnaast tijdens het evenement een gloednieuwe NFT van Michael Benisty's beroemde 'Broken but Together' tonen. Dit kunstwerk schitterde net zoals ‘Why People Can’t Fly’ in 2019 in de woestijn van Nevada tijdens het Burning Man festival. De NFT wordt geprojecteerd op een scherm van 50 vierkante meter en herinnert bezoekers eraan dat, zelfs wanneer iemand gebroken is, er iemand is om je bij elkaar te houden.

Na maanden van voorbereiding en hard werk kan Secret Project op zaterdag 16 november tijdens Amsterdam Dance Event eindelijk haar langverwachte Europese debuut maken. Met 11 uur aan muziek van de beste talenten binnen de underground scene belooft het een groot spektakel te worden.

De eerste Europese editie van Secret Project is uitverkocht. Liefhebbers van de scene die hopen nog een kaartje te kunnen bemachtigen kunnen zich via amsterdam.secretproject.com inschrijven voor de wachtlijst.

'Broken but Together' van Michael Benisty

Over Secret Project

Secret Project is een opkomend festival dat is ontstaan in de florerende underground scene van Los Angeles. Met diverse kunst, innovatieve technologieën, buitengewone house en techno muziek is het festival, dat bekend staat om unieke ervaringen overdag, klaar om verder te groeien. Met succesvolle edities in LA en Miami verenigt Secret Project gelijkgestemde muziekliefhebbers in nieuwe steden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws