Samen Zijn met Willeke Alberti, Diggy Dex en FC Mooiste Contact

Partyscene Redactie | 28 maart 2022
events

Op dinsdag 29 maart worden tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland 500 mensen in het zonnetje gezet door FC Mooiste Contact. Dit is een nieuw maatschappelijk initiatief waarin het KPN Mooiste Contact Fonds en de KNVB de krachten bundelen. FC Mooiste Contact brengt het beste van twee werelden bij elkaar: het verbindt mensen door voetbal. Met deze krachtige formule bindt de club de strijd aan met een groeiend probleem in de samenleving: eenzaamheid.

De lancering wordt opgeluisterd met een optreden van Willeke Alberti en Diggy Dex. Zij zullen rondom de wedstrijd de Willeke Alberti-klassieker Samen Zijn in een nieuw jasje ten gehore brengen. Het origineel van dit nummer dateert alweer van 1987, maar heeft aan kracht en relevantie nog niks ingeboet en is actueler dan ooit.

Oranje verbindt

Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds: "Voor de 500 mensen die via FC Mooiste Contact de kans krijgen om de interland in de Johan Cruijff ArenA bij te wonen, is sociaal contact geen vanzelfsprekendheid. Ze hebben in het dagelijks leven minder aansluiting bij de wereld om hen heen dan ze zouden willen. Soms door ziekte of het wegvallen van een partner. Soms door een handicap of omdat ze als vreemdeling de Nederlandse taal niet machtig zijn of gewoonweg omdat ze door corona op afstand van anderen zijn geraakt. Met FC Mooiste Contact brengen we mensen samen door voetbal."

Marc Nipius, partnership manager & new business KNVB: "In een voetbalstadion spreken we allemaal dezelfde taal. De taal van een supporter die juicht bij een doelpunt of baalt van een gemiste kans. Ieder op zijn of haar eigen manier. Uit onderzoek blijkt dat juist wedstrijden van Oranje in het teken staan van verbinding en verbroedering. We zijn dan echt even samen ‘één’ en trots op ons land."

Tijdens Nederland-Duitsland worden de genodigden begeleid door 250 KPN-vrijwilligers. Samen staan ze vanuit Vak120 als één man achter de ploeg van Louis van Gaal en zullen ze proberen om Oranje met hun enthousiasme richting een overwinning te helpen.

Samen zijn

De actie is het startschot voor FC Mooiste Contact, een club die iedere wedstrijd speelt in een andere samenstelling. In de komende jaren ‘selecteert’ de club in totaal een paar duizend mensen om aanwezig te zijn bij de thuiswedstrijden van Oranje en de Oranjeleeuwinnen. Deze mensen, voor wie sociaal contact niet vanzelfsprekend is, beleven samen met KPN-vrijwilligers een ultieme ervaring bij een Oranjewedstrijd. Zij worden thuis opgehaald, in de watten gelegd en beleven Oranje zoals niemand anders dat doet. En…zij komen in contact met nieuwe mensen. FC Mooiste Contact wil een blijvend verschil maken in de strijd tegen eenzaamheid en tegelijkertijd mensen inspireren om in het dagelijks leven wat vaker om te kijken naar een ander.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws