Betalen op vrijmarkt tijdens Koningsdag dit jaar makkelijker met Tikkie QR-codes

Partyscene Redactie | 25 april 2022
events

Ook direct doneren aan Giro555 voor Oekraïne mogelijk via QR-code

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want dit jaar zijn de vrijmarkten tijdens Koningsdag eindelijk weer terug van weggeweest. Een kans om van oude spullen af te komen en om een extra zakcentje te verdienen, voor jezelf of een ander. Dit jaar schiet Tikkie ‘kleine ondernemers’ op de vrijmarkt te hulp door hen te helpen betalingen makkelijker en snel te maken met een QR-code. Iedereen kan tijdens Koningsdag gemakkelijk een eigen QR-code aanmaken, die klanten vervolgens kunnen scannen voor een digitale transactie. Ook heeft Tikkie een speciale Giro555 QR-code gemaakt, zodat mensen tijdens de vrijmarkt hun opbrengst – of een deel daarvan – rechtstreeks kunnen doneren voor hulp aan mensen uit Oekraïne. 

De Tikkie QR-code was al bekend en populair bij bedrijven en ondernemers. Nu tijdens Koningsdag de handelsgeest ook bij veel consumenten de kop opsteekt, is de QR-code ook voor hen een interessante manier om ‘zaken’ te doen. “Koningsdag is een dag vol tradities en mensen kunnen niet wachten om weer naar de vrijmarkt te gaan. Betalen op de vrijmarkt is echter niet altijd even handig geregeld”, zegt Moreno Kensmil, hoofd marketing bij Tikkie. “De Tikkie QR-codes maken een einde aan het gedoe met centen en euro’s in een overvolle portemonnee. Ook hoef je niet langer bang te zijn dat je die ene speciale vondst aan je neus voorbij moet laten gaan, omdat je geen contant geld meer hebt. Mensen zijn inmiddels gewend om digitaal te betalen en dankzij de QR-code wordt dit tijdens de Vrijmarkt makkelijker dan ooit.”

Makkelijk voor iedereen

Betalen via de QR-code is makkelijk voor jong en oud. Via de app maak je een Tikkie aan, die je kan delen via het QR-code icoon. De koper scant de code met zijn of haar mobiel en betaalt direct via de eigen bank. De koper hoeft niet in iemands contacten te staan, waardoor betalen heel snel en makkelijk kan verlopen. Daarnaast is er een handige optie beschikbaar om een QR-code naar jezelf te mailen, uit te printen en op te hangen. Niet alleen bij een kraam waar spullen worden verkocht, maar bijvoorbeeld ook naast een muziek- of dansstand. Gebruikers die de code scannen, vullen zelf een bedrag in en kiezen dus hoeveel ze overmaken.

Opbrengsten doneren aan Giro555

Samen met Giro555 maakt Tikkie het dit jaar ook mogelijk om vrijmarktopbrengsten in te zetten voor hulp aan mensen uit Oekraïne. Er is een speciale QR-code gemaakt die landelijk gebruikt kan worden voor koningsdagacties voor hulp aan Oekraïners. Deze QR-code kunnen mensen printen of bewaren op hun telefoon, waarna kopers via deze QR-code direct het aankoopbedrag, of een deel ervan, kunnen doneren aan Giro555. De QR-code is hier te downloaden: https://giro555.nl/vrijmarkt/

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws