OH MY! Festival in De Kuip

Partyscene Redactie | 24 juni 2022
events

Het is even geleden dat hiphop een plek had in De Kuip (lees: in 1966 met o.a. Biggie en LIl’ Kim), maar dit weekend komt de huidige internationale top van de hiphop, rap en afrobeats weer naar Nederland. O.a. hiphop heavyweights DaBaby en Lil Baby zullen het podium zullen betreden tijdens de grootste editie van OH MY! Festival tot nu toe. Maar ook Wizkid, Tory Lanez, Tyga, Rema, Fabolous, Ckay, Tion Wayne en Nederlands talent waaronder Frenna, Kevin, Broederliefde en Ronnie Flex zijn van de partij.

Love Nwantiti

Verrassende toevoeging aan de line-up is de Nigeriaanse Ckay. De grootste hit van afgelopen jaar staat op zijn naam: Love Nwantiti. Het is de meest geshazamde track van 2021 en behaalde meer dan 15 miljard streams op TikTok. Ckay is een van de rijzende sterren van het - steeds populairder wordende genre - Afrobeats. De BLENDS stage is volledig toegewijd aan dit genre, ook Rema, Omah Lay en Rich2Gether zullen op dit podium hun opwachting maken.

La Foux

Naast de BLENDS stage host hét artiestenmanagement van het moment, gerund door de gebroeders Fouradi, een eigen podium onder de naam La Foux & Friends. Verwacht uiteraard optredens van eigen talent Kevin, Lijpe, Josylvio, Sevn Alias en Spanker, maar ook Ronnie Flex, Sigourney K en Bilal Wahib.

OH MY! Talent

Omdat Rotterdam nieuw terrein is voor het festival (vond eerder plaats in Amsterdam) hebben ze geïnvesteerd in opkomend talent door samen te werken met lokale partijen MusicMatters, Banlieue en FunX Rotterdam. In drie rondes: je demo insturen > live sessies > finale live on air bij FunX, is er een winnaar gekozen die aanstaande zondag 26 juni op de mainstage staat! Het gaat om de Rotterdamse Otje en OH MY! zal zijn eerste grote optreden ooit zijn – niet een slecht podium om te starten. Uiteraard wordt hij begeleid door MusicMatters en gestyled door Banlieue. 

  • MusicMatters, dé partij die jonge Rotterdammers de tools geeft om hun eigen weg te vinden in de wereld van muziek.
  • Banlieue, modemerk dat is opgericht in Rotterdam maar verkrijgbaar en gedragen wordt door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Bij Banlieue staat “broederschap” en “eenheid” centraal. 
  • FunX Rotterdam, Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren (15-24 jaar) en jongvolwassenen (25-34 jaar) in de grote steden, met een nadruk op Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

"OH MY! Festival deelt met vele jongeren de liefde voor hiphop, R&B en afrobeats. Het is een manier om je te uiten en te identificeren met anderen. We vinden het belangrijk om deze uitingen een podium te geven, en daar hebben wij als festival de mogelijkheid. Wij zijn ontzettend trots dat Otje aanstaande zondag bij ons op het podium staat, een jongen met ontzettend veel talent en een enorme drive," aldus Joëlle de Jong van OH MY! Festival.

Algemene info 

  • Datum: zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022
  • Tijdstip: 12.00-23.00 
  • Locatie: De Kuip (Stadion Feijenoord) 
  • Adres: Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam  
  • Leeftijd: 16+
  • https://oh-my.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws