24-uurs Solexrace Festival: racen, gassen en feesten!

Partyscene Redactie | 27 juli 2022
events

VAN VRIJDAG 26 TOT EN MET ZONDAG 28 AUGUSTUS IN HEESWIJK-DINTHER (NB)

MET 75 ACTS - O.A. ABBA FEVER XS, BEATCROOKS, BOER BENNIE, DAREDEVILS, DE PALOMA'S, CCR door FORTUNATE SONS, GLAMROCKS, HIPPE GASTEN, HØKEN MET DE HEINOOS, HOUSE OF ROCK, JAN BIGGEL, MENTAL THEO, MEUK, PARTYFRIEX, PAUL ELSTAK, POAR NEEM'N, SMERRIG Hosting, STUK, THE ALLSTARS, THE DIRTY DADDIES, THE DIRTY DENIMS, THE GREEN MONKEYS, THE WETNECKS, WC EXPERIENCE, ZANGER KAFKE E.V.A.

- Tickets te koop via de website www.24uurssolexrace.nl

24 uur lang op een Solex racen voor het goede doel. Crossen op een grasmaaier, quad, brommer, crossmotor, auto, vrachtwagen of ander gemotoriseerd voertuig. Een Biercantus. Race-monsters uit 10 landen. Het grootste Bruin Café van Nederland. Een speciaal kinderprogramma met onder meer een grote klimtoren, trampolines, luchtkussens, biergoochelaar en optredens. Drie dagen lang shows van zo’n 75 acts (het volledige programma www.24uurssolexrace.nl/programma/) op vijf podia & area’s waaronder de gloednieuwe SMÈRRIG Stage…

… Zie hier de 2022-editie van het razend populaire driedaagse evenement 24-uurs Solexrace Festival – een spectaculaire mix van een muziekfestival, gemotoriseerde cross, Brabants volksfeest, circus en carnaval - dat van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus in Heeswijk-Dinther (NB) de zomer in stijl afsluit met als slogan “Gas in Heeswijk!”.

Organisator Roy van der Heijden steekt zijn enthousiasme dan ook niet onder stoelen of banken: “In 2020 en 2021 kon het festival niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. Daarom pakken we dit jaar extra groots uit met onder meer een XXL programma van zo’n 75 acts die gedurende drie dagen op vijf podia en area’s komen partyen. Als ik het 24-uurs Solexrace Festival in één woord moet samenvatten is dat: FEEST!”

Wat dit evenement zo bijzonder maakt? Roy: “Het is een relatief kleinschalig en intiem festival waar nog veel mag en waar het beregezellig is; een memorabele beleving voor jong en oud. Niet moeilijk doen, geen gezeik, een feest met Brabantse gezelligheid. Daarbij merk ik graag op dat het betaalbaar is, zeker in vergelijking met andere evenementen. Een combiticket voor drie dagen in de voorverkoop kost bijvoorbeeld slechts €72,50 en een plek op de camping €17,50).”

Programma (75 acts gedurende 3 dagen op 5 podia & feest area’s)

www.24uurssolexrace.nl/programma/

** Vrijdag 26 augustus **

Solex tent: Glamrocks, The Dirty Denims, Høken met de Heinoos, The Dirty Daddies

Grootste Bruin Café: o.a. De Paloma's en diverse DJ's

Brascross: o.a. Poar Neem'n, Jan Biggel, PartyfrieX, Paul Elstak en diverse DJ's

SMÈRRIG podium: 10Weeks, Kevanova, Bartje Bricks, La Bunga, SMÈRRIG Diskjochies, Derek Shots, Butterfly Effect

** Zaterdag 27 augustus **

Solex tent: o.a. Jan van Brusselband, Meuk, WC Experience, The Wetnecks, Abba Fever XS, House of Rock en diverse DJ's

Grootste Bruin Café: o.a. Velvet Roses en diverse DJ's

Brascross: o.a. Beatcrooks, Zanger Kafke, Stuk, De Derde Helft By The Allstarz, Boer Bennie, Mental Theo MC Da Syndrome, Plankgas met The Passion & MC Da Syndrome en diverse DJ's

SMÈRRIG podium: Bobby Fresh, Kevanova, Maxx Lips, Golddiggers, Bartje Bricks, Tomcio, Genta, Vieze Vedi, Derek Shots, Mooikaap Maikel, Chimp

** Zondag 28 augustus **

Solex tent: o.a. Pokey and the Headlights, Hippe Gasten, The Green Monkeys, CCR by Fortunate Sons, Daredevils, De Paloma's, The Passion en diverse DJ's

Grootste Bruin Café: o.a. King of Bingo, De Flamingo's, WC Experience met om 17.00 finish, Dikke afterparty met Nogal Wiedus

Brascross: o.a. Biercantus door Effe Serieus

SMÈRRIG podium: DJ Vinyl Forty-Five ft Dames met Dorst

De aftermovie van 2019 is hier te bekijken.

24-uurs Solexrace en de Brascross

In 2007 werd de eerste editie van de 24-uurs Solexrace in het Brabantse Heeswijk-Dinther gehouden – toen nog met slechts met 17 teams. De opdracht voor de deelnemers was eenvoudig: “plaankgas dur 2 cafe’s en unne stierenstal!”. Jazeker: 24 uur lang zoveel mogelijk kilometers over het parcours rijden dat dwars door het hoofdpodium, twee cafés en een stierenstal voerde. Het doel: geld inzamelen voor een goed doel. Vijftien jaar later is de race uitgegroeid tot hét Brabants volksfeest voor crossers, jong racetalent en vooral voor iedereen die zin heeft in een “gruwelijk skon feest”. Dit jaar hebben meer dan 250 deelnemers zich aangemeld om zoveel mogelijk rondjes te crossen, aangemoedigd door bezoekers die zich vermaken met shows van bands en artiesten, heerlijk eten en drinken, randentertainment en gekkigheid.

Roy: “Dit jaar hebben we een gloednieuw parcours: niet meer door de bestaande cafés maar door het grootste bruin café van Nederland - en door de SMÈRRIG Stage. De race start op zaterdag 27 augustus om 17.00 uur á la Le Mans. Dat houdt in dat de deelnemers na het startschot eerst 600 meter over het parcours moeten rennen om bij hun Solex te komen, die allemaal netjes op startnummer staan opgesteld.

Er zijn globaal drie soorten deelnemers: de bloedfanatici die strijden voor de beker; deelnemers die voor het goede doel (KiKa) rijden en de teams die voor de originaliteitsprijs strijden en die vooral veel plezier en lol willen maken. De finish is op zondag om 17:00 uur waarna twee uur later de prijsuitreiking volgt met onder meer de grootste beker van Nederland en eeuwige roem.”

Naast de 24-uurs Solexrace wordt sinds 2012 de Brascross georganiseerd op de aanliggende crossbaan voor deelnemers van 5 jaar of ouder. Roy: “In 2012 hadden we acht deelnemers. Dit jaar hebben zo'n 700 deelnemers zich aangemeld. Dat geeft wel aan hoe groot het evenement is geworden. Racebeesten kunnen in verschillende klassen meedoen met bijvoorbeeld een grasmaaier, brommer, crossmotor, auto, vrachtwagen of ander gek gemotoriseerd voertuig. Iedere deelnemer moet verkleed de baan op. Het draait hierbij om originaliteit en niet om snelheid. Tevens is er een modderbak in het parcours waar het publiek verwend wordt met spectaculaire taferelen.”

Biercantus

Na de eerste uitverkochte editie in 2019 wordt ook dit jaar weer de razend populaire Biercantus georganiseerd op zondagmiddag 28 augustus. De ticketverkoop is gestart via de ticketshop. Er zijn slechts 300 tickets beschikbaar.

Tickets

Alle soorten tickets en hun prijzen staan op de website

Online

Website: www.24uurssolexrace.nl

Facebook: www.facebook.com/24uursSolexrace

Facebook event: www.facebook.com/events/2203912963067571

Instagram: www.instagram.com/24_uurs_solexrace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws