Welke sportevenementen moet jij volgen in 2023?

Partyscene Redactie | 7 januari 2023
events

2022 was een sportjaar bij uitstek. De Olympische Winterspelen leverden acht gouden medailles op en het Nederlands elftal deed het niet onverdienstelijk op het WK voetbal in Qatar. Maar welke evenementen volgen er in 2023? Kan die Oranje vlaggenlijn weer uit de kast?

UEFA Nations League

Waar het WK voetbal net is afgerond, kunnen wij ons meteen voorbereiden op het volgende voetbalevenement. De 2022/2023 Nations League finales worden gespeeld in ons eigen landje. Rotterdam en Enschede zijn de gaststeden voor de halve finales van de Nations League op 14 en 15 juni. De finale vindt hierop volgend plaats op 18 juni 2023. Eind januari weten wij al wie de tegenstander van het Nederlands elftal is, aangezien de loting plaatsvindt op 25 januari 2023. Dus haal die oranje vlaggetjes maar van zolder deze zomer!

WK voetbal vrouwen

Om nog even in de voetbalevenementen te blijven; dit jaar vindt ook het WK voetbal voor vrouwen plaats. Met als gastlanden Nieuw-Zeeland en Australië probeert het Nederlands vrouwenelftal de groepsfase door te komen in groep E. Dit gaat al een lastige opgave worden aangezien Nederland in die groepsfase titelverdediger Verenigde Staten treft. Het WK begint op 20 juli en de finale vindt plaats op 20 augustus in Sydney. Dus sla de kratten bier vast in en maak er een mooi sportief feestje van!

WK atletiek

Een ander sportevenement wat zeker niet vergeten mag worden is het WK atletiek van 19 tot 27 augustus 2023 in Boedapest. Nederland doet het de afgelopen tijd niet onverdienstelijk in het Atletiek, met atletes als Sifan Hassan op de lange aftand, Nadine Visser op de horden en Jessica Schiler bij het kogelstoten. Alle reden dus om je dit jaar zelf te verdiepen in de atletiekwereld. Sinds 2017 is ook de gemengde estafette een belangrijk onderdeel bij het WK atletiek. Na een vierde plaats op de Olympische Spelen in 2021, wilt het Nederlandse team nu een gooi doen naar een podiumplaats.

Verder nog dit jaar

Wil je niet wachten tot juli en augustus, dan is er de aankomende maanden nog genoeg sport waarbij ons nationalistisch gevoel tot uiting mag komen. Denk aan het WK handbal dat al begint op 11 januari, de eredivisie die weer van start gaat, het ABN-Amro World Tennis toernooi in Rotterdam in februari, het WK afstanden in Heerenveen en de start van het nieuwe Formule 1 seizoen in maart. Nederland blijft een sportland in hart en nieren en met een sportjaar als 2023 hebben wij alle vertrouwen in wederom een lastige keuze voor sportman en sportvrouw van het jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws