Mario Kart Tour: Nintendo brengt Mario Kart naar je smartphone

Peter Güldenpfennig | 1 februari 2018
gaming

Snel een potje Mario Kart spelen onderweg? Dat kon voorheen enkel op je Nintendo Switch of Nintendo 3DS (of, voor de old school onder ons: op je DS of Gameboy Advance), maar daar komt verandering in. Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt dat de racer met Mario en consorten in de hoofdrol naar je smartphone komt.

Met je iPhone in je hand naar je vrienden roepen: ‘Hier, een rood schild in je smoel!’

We zijn benieuwd hoe Nintendo dit gaat aanpakken. Laten we eerlijk zijn, racen op je smartphone is iets wat je echt onder de knie moet krijgen. Tel daarbij de items op die je op je vrienden kan afvuren en ja, dan heeft Nintendo best een flinke puzzel om op te lossen voordat die game speelbaar is.

Then again, we kunnen ons niet voorstellen dat er iets leukers is om met je iPhone in je handen je vrienden uit te lachen terwijl je roept: ‘Hier, een rood schild in je smoel!’. Wel hopen we dat Nintendo kalmpjes aan doet met dat irritante blauwe schild die achter de nummer 1 van de race aangaat, die zijn fucking irritant. 

Nog even wachten

Kut is het dat we nog niet weten wanneer de game komt. Wel hebben we een timeframe gehad van Nintendo. De game verschijnt uiterlijk eind maart 2019. Dat is dus nog even weg, jammer genoeg. Tussentijds vermaken we ons wel met Super Mario Run

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws