Fortnite haalt samen met Marshmello uit naar de muziekindustrie

Partyscene Redactie | 11 februari 2019
gaming

Een 10 minuten durende set waarin je digitaal los kan gaan. Marshmello, een groots artiest en Fortnite-verslaafde, heeft zichzelf weer bewezen.

Fortnite

Tijdens verschillende evenementen op de groeiende online game Fortnite heeft Marshello een aantal grootse concerten gegeven. In-game kon je live digitaal meedansen op de beats van de verschillende nummers die Marshmello rijk is.

LEES OOK: Kijken: Dít zit er aan de binnenkant van Marshmello's helm

Naast de deelname in-game werd het evenement door verschillende game-streamers online gestreamd met als resultaat maar liefst 10 miljoen online weergave. Uiteindelijk heeft de set meer dan 17 miljoen views behaald op YouTube. Er wordt gesproken van één van de grootse concerten ooit gegeven. Het is niet de eerste keer dat er een digitaal concert plaatsvindt, Minecraft en Second Life waren Fortnite voor, maar nog nooit was het zo groots.

De game die normaal draait om het uitmoorden van je tegenstanders werd tijdens het concert vredig, de gamers die het concert bijwoonden genoten gezamenlijk van de muziek: iedereen danste als nooit tevoren, in deze virtuele wereld - en waarschijnlijk nog achter het beeldscherm ook.

We kunnen spreken van een groot succes en boost voor zowel game als artiest.

Foto: Stefan Brending / Lizenz: Creative Commons CC-by-sa-3.0 de

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws