De nieuwe PS5 release

Partyscene Redactie | 9 november 2020
gaming


De nieuwe PlayStation 5 komt 19 november uit. Tijdens de pre-release was de voorraad binnen enkele minuten verkocht, maar niet getreurd! Sommige webwinkels werken niet met een pre-release vanwege de krappe voorraad. Houd jij van gamen? Dan vermaak je je deze winter zeker met de PlayStation 5. Dankzij de backwards compatibility hoef je niet direct allemaal nieuwe games aan te schaffen.

Zo ziet de PS5 er uit

De console is wit met zwart en is strak vormgegeven in een futuristisch design. De PlayStation 5 is voorzien van een blauwe led strip, evenals de controllers. De nieuwe DualSense controllers zijn voorzien van voelbare feedback en dynamische triggereffecten. Dit wil zeggen dat de weerstand zich aanpast aan de game die je speelt. Om te kunnen gamen heb je deze nieuwe controllers nodig. Tijdens de presentatie van de PS5 is deze alleen staand getoond. Het is dus waarschijnlijk de bedoeling dat je deze staand gebruikt. De PS5 kost 499,99 euro. Daarnaast is er nog een budgetversie zonder cd-lade, de PS5 All Digital. Deze haal je in huis voor 399,99 euro. Het kan dus verstandig zijn om eens naar je inboedelverzekering te kijken om er zeker van te zijn dat de waarde van jouw elektronica gedekt is.

Specificaties PlayStation 5

De echte fans kijken al jaren uit naar de introductie van de PS5. De console krijgt een maximale snelheid van 2,23GHz. Je speelt spellen met 4K beelden met een ververssnelheid van maximaal 120 frames per seconde. Ook is de PlayStation 5 voorzien van een SSD en een cpu. Deze zorgen ervoor dat jouw games tot wel 20x sneller laden dan je gewend bent van de PlayStation 4. Ten slotte bevat de PS5 16GB werkgeheugen en ondersteunt de console 3D-geluid. Een feature waar heel veel gamers op hoopten was de backwards compatibility. Waar dit op de PS4 nog tekort schoot, is dat beter geregeld op de PlayStation 5. Backwards compatibility wil zeggen dat je jouw digitale game library gemakkelijk meeneemt naar je nieuwe PlayStation via je PS-account. Lees verder over PlayStation 5 aanbiedingen.

PS5 games

Inmiddels zijn er verschillende PS5-games aangekondigd. Zo heeft Sony al trailers laten zien van Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West en is de Looter-/Slasher-game Godfall inmiddels bevestigd. Natuurlijk zijn er nog veel meer titels bekendgemaakt, waaronder Sackboy: A Big Adventure, Ratchet & Clank: Rift Apart en Gran Turismo 7. Wanneer je kiest voor de console zonder CD-lade kun je geen fysieke games spelen, maar download je deze in de online shop. Dit is vergelijkbaar met de abonnementsservice voor PC-games van Ubisoft. Ook is het niet mogelijk om Blu-ray af te spelen op de Digital Edition variant.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws